Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para FED Başkanı Yellen, ABD'nin faiz arttırmayacağının sinyalini verdi - Para Haberleri

        ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ısrarla düşük seyreden enflasyonun, ABD ekonomisi için fiyat artışlarından daha acil bir tehdit oluşturduğunu belirtirken, bankanın destekleyici politikalarının bir süre daha devam edeceğini vurguladı. Yellen dün New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, "Enflasyonun yüzde 1 civarında olduğu bir ortamda, enflasyonun hedefinin altında kalması ve bu oranı yeniden yüzde 2'nin üzerine çıkarmamız riskinin daha büyük olduğunu düşünüyorum" dedi. Yellen, faiz oranlarının bulunduğu sıfıra yakın tarihi düşük seviyeden ne zaman yükselmeye başlayacağı konusunda tahmin yürütmemeye özen gösterdiği görüldü. Yellen bu konuda verilecek kararın, istihdam alanında görülecek iyileşmeye ve enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefine hangi hızda yükseleceğine bağlı olduğunu ifade etti.

        FAİZ ARTTIRMAMA SİNYALİ

        New York'ta konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen'in bu konuşması Fed'in tahvil alım programının sonlandırılmasının ardından bile enflasyonun hedefin altında, işsizliğin ise yüksek seviyede kaldığı sürece faizleri düşük tutmayı sürdüreceğinin sinyali olarak algılandı.

        SOĞUK HAVA GİTTİ EKONOMİK FALİYETLER HIZLANDI!

        ABD Merkez Bankası (Fed), ülkede soğuk havanın etkisini kaybetmesiyle birlikte ekonomik faaliyetlerin son haftalarda hızlandığını açıkladı. Beige Book adı verilen, merkez bankasının bağlantıda olduğu iş alanlarına dair raporda Fed'i oluşturan 12 bölgenin sekizinde ekonomik büyüme hızı "mütevazi ile ılımlı arasında" olarak nitelendi. Raporda, "Fed'e bağlı 12 bölgeden gelen bilgilere göre ülkenin büyük bölümünde ekonomik faaliyetlerin bir önceki rapora kıyasla arttığı görülmüştür" denildi. En yoğun büyümenin Chicago Fed'i oluşturan bölgede gözlendiği belirtilen rapora göre, New York ve Philadelphia'da hüküm süren sert kış koşullarının hafiflemesiyle beraber ekonominin toparlanmaya başladığı ifade edildi. Richmond Fed tarafından 7 Nisan tarihine kadar derlenen verileri içeren rapor, havaların ısınmasıyla birlikte ekonominin hızlandığını gösteren perakende satışlar ve sanayi üretimi verileriyle paralellik arzediyor. Yılın başında ülke genelinde gözlenen kar fırtınaları ve aşırı soğuk hava ABD ekonomisinin yavaşlamasına neden oldu. Reuters

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ