Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Nasdaq Borsası'nda bugün açılış gongunu Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan çalacak. - Para Haberleri

        Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentindeki NASDAQ MarketSite’da gong töreni düzenlendi. Tören kapsamında Nasdaq Borsası'nda bugün açılış gongunu Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan çaldı. Kapanış gongunu ise Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu çalacak.

        'NASDAQ'TA TÜRKİYE GÜNÜ OLACAK'

        Borsa İstanbul ile Nasdaq OMX ile iş birliğine ilişkin bir soru üzerine Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "Nasdaq OMX ile stratejik işbirliği anlaşmamızı imzaladık ve çalışmaya da başladık. Arkadaşlarımız bütün hızla projeyi sürdürüyorlar. 21 Nisan Pazartesi günü bu stratejik ortaklığın kutlanması amacıyla New York'ta kutlama töreni yapacağız. Pazartesi günü açılış gongunu Borsa İstanbul adına ben çalacağım, kapanış gongunu da Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu üniversitenin 150. yılını kutlama programı çerçevesinde çalacak. Dolayısıyla Pazartesi günü Nasdaq'ta Türkiye günü olacak" diye konuşmuştu.

        30 AYRI PROJE ALANI BELİRLENDİ

        Gong töreninin ardından Bloomberg HT'nin sorularını cevaplayan Turan, Nasdaq'la 30 ayrı proje alanı belirldiklerini söyledi. Hedeflerinin Borsa İstanbul'da kesintisizliği yüzde 99,99'a çıkarmayı hedeflediklerini belirten Turan, "Nitelikli yatırımcıların işlem yapabileceği bir platform oluşturuyoruz" dedi. Türev ürünler konusunda Londra borsası ile işbirliği yapacaklarını belirten Turan, 22 Nisan'da geniş bir yatırımcı topluluğu ile bir araya geleceklerini de söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ