Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar hazine ihaleleri, haziran ayındaki hazine ihaleleri, hazinenin bugün düzenlediği ihaleler, bugün düzenlenen ihaleler, hazine'nin ihale takvimi - Para Haberleri

        Hazine bugün gerçekleştirdiği üç ihale ile 4.7 milyar TL'si piyasadan olmak üzere 6.73 milyar TL borçlanma gerçekleştirirken, bu hafta gerçekleştirilen beş ihalede piyasadan toplam borçlanma 11.1 milyar TL oldu.

        Bu verilere göre Hazine'nin Haziran ayı borçlanma programını hedeflere paralel tamamlaması için beş ihale sonrası kullanılacak opsiyonlar ve 10 Haziran'da gerçekleştireceği 19 Ağustos 2015 itfalı kuponsuz tahvilin ilk ihracı için piyasadan borçlanması gereken tutar yaklaşık 1.9 milyar TL olacak.

        Hazine bugün gösterge olan 24 Şubat 2016 itfalı altı ayda bir yüzde 5.35 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili, 19 Mayıs 2021 itfalı altı ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvili ve 10 yıllık gösterge olan 20 Mart 2024 itfalı altı ayda bir yüzde 5.20 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç etti. İki yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracında ortalama bileşik faiz yüzde 8.40 olan beklentilerin üzerinde yüzde 8.47 olurken, 20 Mart 2024 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracında ise ortalama bileşik faiz yüzde 9.03 olan beklentilerin üzerinde yüzde 9.09 seviyesinde gerçekleşti.

        Bir bankacı, "Piyasada faizler zaten Kasım ayından beri görülen en düşük seviyelere gelmiş durumda ve daha fazla aşağıya götürecek ekstra bir olay yok. Enflasyon her ne kadar beklentinin altında gelmiş olsa da yine de yüksek seyrini koruyor. Gelişmekte olan piyasalarda satış eğilimi olan bir günde, enflasyon da halen yüksek seyrini korurken agresif alıcı olmadılar" dedi.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ