Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Çeyrek şu anda kaç lira? Işid altını da vuracak mı? Altın 1200 dolara inebilir, Kapalıçarşı altın piyasasında son durum, altın fiyatları, cumhuriyet altını kaç lira, tam altın kaç lira, yarım altın kaç lira - Para Haberleri

        EREN SAKARYA / HABERTURK.COM

        Altın ABD'den gelecek ekonomik verileri bekliyor. Piyasada ABD'de açıklanacak işsizlik maaşı başvuruları rakamları izlenirken, altının onsu 1264 dolarla 2 haftanın zirvesine yakın bir seyir izliyor. Altın dün, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminini düşürmesi ile Dow Jones endeksinin beş günlük yükselişe ara vermesi üzerine, 1,265 dolara kadar tırmanarak 28 Mayıs'tan bu yana en yükseği görmüştü.

        ALTIN İÇİN ŞOK TAHMİN!

        Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ABD'den gelecek işsizlik verilerinin altının seyrinde etkili olacağını belirtirken, ABD Merkez Bankası FED'in haftaya yapacağı toplantıdan çıkacak kararın altının gidişatına yön vereceğini ifade etti. ABD ekonomisinin bir toparlanma trendi içinde olduğunu söylerken, altının bu doğrultuda yavaş yavaş düşüş seyrine gireceğini belirtti. 1250 dolar seviyesinin kritik seviye olduğunu belirten Yıldırımtürk, bu direncin kırılmasıyla altının ani bir düşüşle 1200 dolar seviyesine kadar gerileyeceğini öngördü.

        IŞİD, ALTINI DA VURUR MU?

        Altının artık jeopolitik krizlerden etkilenmediğini beliriten Yıldırımtürk, altının Ukrayna krizi ile bir ara 1360 dolarlara kadar tırmandığını ama sonra ateşinin çabuk söndüğünü belirtti. Yıldırımtürk Irak ve Suriye'deki son gelişmelerin altını etkilemeyeceğini söyledi.

        13 YILIN ZİRVESİNE YAKIN

        Altında bu gelişmeler yaşanırken bir diğer metal Paladyum tarihi yükselişine devam ediyor. Beyaz altın yapımında da kullanılan ve en değerli metallerden biri olan Paladyum Güney, Afrika'da beş aydır süren greve bağlı olarak arz endişelerinin artmasıyla 13 yıldan uzun sürenin en yüksek seviyesine yakın işlem gördü.Mehmet Ali Yıldırımtürk, Paladyum'daki bu yükselişin kalıcı olmadığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ