Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık bankalardaki hareketsiz hesaplardan ücret alınmayacak, tmsf, tmsf bankalardaki hareketsiz hesaplardan ücret alınmayacağını açıkladı, kredi kartı, düzenleme, kredi kartı düzenlemesi - Para Haberleri

        Türkiye Bankalar Birliği, yaptığı duyuruda hareketsiz hesaplardan ücret alınmayacağını açıkladı.

        Açıklamada şunlara yer verildi:

        Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun 10 Haziran 2014 tarihinde yapılan toplantısında bankalar ile bireysel müşterileri arasında akdedilecek sözleşmelerin asgari unsurlarının ve hareketsiz hesaplardan ücret alınma usullerinin belirlendiği düzenlemede, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygun görüşü alınarak değişiklik yapılmıştır.

        1. Müşterilerin, kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, mevduat ve katılım fonu hesapları hakkında bilgi alabilecekleri ortak bilgi sistemi kurulacaktır.

        2. Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından ortak bilgi sistemi kuruluncaya kadar ve birinci maddede belirtilen hesaplar hareketsiz kaldığı sürece bu hesaplara herhangi bir ücret tahakkuk ettirilemeyecektir.

        3. Tahsil edilemeyen, birinci maddede belirtilen kredi kartı, mevduat ve katılım fonuna ilişkin yıllık üyelik ve hesap işletim ücretleri, tahakkuk tarihinden itibaren en fazla son oniki aylık dönem için, sonradan tahsil edilmek üzere bekletilebilecektir. Bu dönem zarfında, söz konusu kredi kartı yıllık üyelik ücretleri ile hesap işletim ücretlerinin tahsil edilememesi halinde bu ücretler ters kayıt yapılmak suretiyle iptal edilecektir. Yıllık üyelik ve hesap işletim ücretlerinin tahsili için müşteriler hakkında icra takibi yapılamayacak, müşteriler, kredi kartı yıllık ücretiyle, mevduat ve katılım fonuna ilişkin hesap işletim ücretinin tahsili amacıyla kredilendirilemeyecektir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ