Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar ABD merkez bankası, abd merkez bankasının faiz kararı, fed kararı, abd faizi, fabd'nin faiz kararı doları ve altını nasıl etkiler - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Piyasaların bu gece gözü kulağı ABD Merkez Bankası'ndan (FED) gelecek haberdeydi. Bu akşam Türkiye saati ile saat 21:00’de FED para politikası kararını açıkladı.

        PEKİ ABD'DEN GELECEK OLAN KARAR ALTINI NASIL ETKLEYECEK?

        Uzmanlar, parasal sıkılaştırma yönünde bir adım atılırsa altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşanabileceğini söylüyor.

        Altın Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Fed kararlarına göre altının önünde 2 senaryo olduğunu belirtti. Yıldırımtürk, FED'in enflasyon verilerini kalıcı bulursa faiz arttırımı ile ilgili planları öne çekebilecek bir açıklamada bulunabileceğini, bu açıklamanın da altını 1285 dolar seviyelerine taşıyabileceğini ifade etti. Yıldırımtürk, aksi taktirde FED'in enflasyon verilerini ekonomik toparlanma için yeterli bulmaz ve parasal sıkılaştırmaya devam kararı alırsa altının 1220 seviyelerine kadar gerileyeceğini söyledi.

        Irak'taki gerginliğin bölgesel bir gerginlik olduğunu ve uluslararası altın piyasasını etkilemeyeceğini belirten Yıldırımtürk, ancak rehine krizinin iç piyasayı etkileyebileceğinin altını çizdi. Rehine krizinden gelecek iyi haberin altının gramını 83 lirada tutacağını belirten Yıldırımtürk, belirsizliğin sürmesi halinde 88 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ