Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hindistan'da altın, hindistanlı kuyumcular, hindistan'da kuyumcuların otomobil promosyonu, altın piyasası - Para Haberleri

        Dünyanın en büyük ikinci altın tüketicisi Hindistan’da halkın altın alması için kıyasıya rekabet göze çarpıyor. Ülkede hizmet veren altın ve elmas perakendecisi Jayalukkas Group sakin sezonu hareketlendirmek için 12 adet lüks otomobil ve 2 kilo külçe altın vermeyi taahhüt etti. Bir başka mücevherci Gitanjali ve Kalyan ise müşterilerine Bollywood yıldızları ile yemek yeme imkanı sunacağını açıkladı.

        DÜĞÜNLER BİTTİ ALTIN GERİLEDİ

        Muson sezonun gelmesi ile festivallerin bitmesi, düğünlerin azalması Hindistan’da altın olan talebin düşmesine neden oldu. Sektörde ithalat kaynaklı çöküşün önüne geçilmek için farklı cazip promosyonlar ile tüketicinin dikkati çekilmeye çalışılıyor.

        2013’te altın ithalatını 3 katına çıkartan Hindistan’da cari açık da tüm zamanların zirvesine yükselmişti.

        31 Mart ile biten süreçte değerli taşlar tarafında yüzde 24’lük düşüş yaşanarak 124.4 milyar rupi (2.1 milyar dolar) seviyesine gelindi. Bloomberg verilerine göre 2006’dan bu yanan ilk kez düşüş yaşanıyor.

        Ülkede Modi’nin seçimleri kazanması sonrasında ekonomik büyüme beklentilerinin yükselmesi ile Sensex bu ay tüm zamanların zirvesini gördü. 2014’te yabancı yatırımcıda 10 milyar dolar hisse tarafına girerken, Mayıs’ta yaşanan giriş 5 yılın zirvesini işaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ