Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar borsada son durum ne, canlı borsa, piyasalarda son durum, 1 dolar kaç lira oldu, borsada son durum ne, canlı borsa, piyasalarda son durum, canlı borsa, canlı borsa ekranı - Para Haberleri

        ABD'den gelen ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası başkanlarının konuşmaları piyasayı tabiri caizse gerdi. ABD'de işsizlik maaşı verilerinin azalması ve FED Başkanlarının 2015'te faiz arttırımına işaret etmeleri, gelişmekte olan ekonomilerin keyfini kaçırdı. Bu gelişmeler üzerine Borsa İstanbul 100 endeksi günü yüzde 1,1 düşüşle 78.104 puandan kapatı.

        ABD İŞSİZLİK BAŞVURULARI AZALDI

        ABD'de isşizlik başvuruları geçtiğimiz hafta azalarak, işgücü piyasasında istikrarlı bir ilerleme sinyali verdi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, işsizlik başvuruları 21 Haziran'da sona eren haftada 2,000 azalarak 312,000 oldu.

        DOLARDA SON DURUM NE?

        Devam� i�in: http://www.cnbce.com/haberler/finans/dolar-213-sinirinda

        Copyright © cnbce.com

        ABD verisi sonrası yönünü aşağı çeviren dolar güne düşüşle başladı. Dün 2,1420 seviyesinden başlayan dolar verinin ardından 2,13'lü seviyelere geriledi. Dolar/TL bugün 2-1295 ile 2,13 arasında denge arıyor.

        FED NE DEDİ?

        ABD Merkez Banksı (Fed) St. Louis Başkanı James Bullard, işsizliğin bu yılın devamında yüzde 6'nın altına inmesini, enflasyonun ise yüzde 2'ye doğru yükseleceğini belirterek ekonominin alışılagelmiş haline beklenenden çok daha yaklaşmış olacağını söyledi. St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fox Business Network'te yer alan açıklamalarında, "Yılın devamında bu iki ölçütte normale yaklaşmış olacağız... Bu şok edici bir durum. Ne piyasaların ne de politika yapıcıların bu seviyeye geldiğimizi anladığını sanmıyorum" dedi. Bullard, 2015'in ilk çeyreğinde faiz artırımlarına başlanabileceği görüşünü tekrar ederken, gelecek dört çeyrekte ABD ekonomisinin yüzde 3 büyümesini tahmin ettiğini söyledi. Bullard, ABD'e faizlerin gelecek 7 ile 10 yıllık dönemde yüzde 4 ile 4.5 arasına yükseleceğini ancak bunun kısa vadede söz konusu olmadığını belirtti.

        FAİZ ARTIŞI 2015'TE GELEBİLİR

        St. Loius FED Başkanı James Bullard'ın açıklamalarını satış için kullanıldığı belirtilirken, Bullard faiz artışının 2015'te geleceğini, göstergelerin birçok kişinin düşündüğününden daha fazla normale yakın

        olduğunu belirtti.

        BONO PİYASASINDA DURUM NE?

        Gösterge tahvilin bileşik faizi tarafında ise yüzde 8.31 seviyesinegelirnirken 10 yıllıklarda ise yüzde 8.91 seviyesi takip ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ