Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık batık bankalar, tmsf, banka batıran işadamları, erol aksoy, cem uzan, ali balkaner, cavit çağlar - Para Haberleri

        HT EKONOMİ

        Batıkların kamuya maliyeti 112 milyar dolar, dönen ise sadece 7.2 milyar dolar. TMSF’nin yaptığı protokoller ile anapara borçları 25.7 milyar doları bulan 18 batık bankacıdan en çok borcu bulunan 15 milyar dolarla Cem Uzan. Uzan’dan tahsil edilen tutar Maliye ve üçüncü kişilere yapılan ödemeler göz önüne alındığında 7 milyar 450 milyon doları buluyor. Yani Uzan’ın anapara borcunun yüzde 50’si kadar tutar icra ile tahsil edilmiş durumda. Ardından Çukurova Grubu’nun 2 milyar 578 milyon dolar olan ana para borcunun 2.2 milyar doları rızai ödemeler ya da satışlarla elde edildi. İnterbank’ın eski sahibi Cavit Çağlar 1.7 milyar dolarlık anapara borcunun yüzde 38’ini ödemiş durumda. Şimdiye kadar Balkaner Grubu’indan anapara borcunun yüzde 40’ı, Demirel Grubu’ndan ise yüzde 33’ü tahsil edildi. Erol Aksoy’dan ise tüm çabalara rağmen 1.2 milyar dolar olan anapara borcunun yüzde 20’si ancak tahsil eldilmiş durumda. Yani batık bankacılar arasında borcunu ve devleti hiçe sayanların başını Erol Aksoy çekiyor.

        ALİ BALKANER GÜNAH KEÇİSİ Mİ?

        Bugün batık bankacılardan hapiste olan tek patron Yurtbank’ın eski sahibi Ali Balkaner. Balkaner zimmet suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası almış ve 2012 yakalanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmişti.

        GÖRSELİ TAM EKRAN GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ