Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Tüketici güveni düşüşte, tüketici güven endeksi, haziran, 2014, haziran 2014 - Para Haberleri

        Tüketici Güven Endeksi, haziranda geçen aya göre yüzde 3 azalarak 73,7 değerine geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi haziran ayı sonuçları açıklandı.

        Buna göre, mayısta 76 değerinde olan endeks yüzde 3 azalarak 73,7 değerine düştü. Mayısta 102,7 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 3,9 azalarak, haziranda 98,7 oldu. Bu düşüş gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

        TASARRUF ETME İHTİMALİ AZALDI

        Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksi, bir önceki aya göre yüzde 9,8 azaldı. Mayısta 26,6 olan endeks, haziranda 24 değerine düştü. Bu azalış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığına işaret ediyor.

        İŞSİZ SAYISI BEKLENTİSİ DÜŞTÜ

        Gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısı beklentisi endeksi yüzde 0,5 azalarak haziranda 81,2 değerine indi. Bu azalış, işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki artıştan kaynaklandı.

        Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi geçen aya göre yüzde 2,4 azaldı. Mayısta 93,1 olan endeks, haziranda 90,9 oldu. Söz konusu azalış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından kaynaklandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ