Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar ABD ve Avrupa merkez bankalarının başkanları konuşacak, piyasaların gündemi, piyasa takvimi, Mario Draghi, yellen, fed - Para Haberleri

        Bu hafta piyasaların odağında, ABD ve Avrupa merkez bankalarının başkanları var. Fed Başkanı Janet Yellen'ın Çarşamba günü Washington'daki IMF toplantısında ekonomiye yönelik vereceği mesajlar verecek. Perşembe günüyse Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve AMB Başkanı Mario Draghi'nin basın toplantısı var.

        YELLEN NEÜZERİNE KONUŞACAK?

        Yellen'ın Çarşamba günü Washington’da düzenlenen IMF konferansında TSİ 18:00'de mali denge üzerine konuşması bekleniyor.

        ABD'de her yıl 4 Temmuz’da kutlanılan bağımsızlık günü nedeniyle Cuma günü piyasalar tatil. Bu nedenle bir gün erken açıklanacak olan tarım dışı istihdamın Haziran’da 210 bin artması bekleniyor. İşsizlik oranının ise Haziran’da bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 6,3'de kalması bekleniyor. ABD’de ADP özel sektör istihdamının ise Haziran’da 203 bin artacağı tahmin ediliyor. Bu hafta ABD’de açıklanacak diğer önemli veriler arasında salı günü açıklanacak olan ISM imalat endeksi ve Perşembe açıklanacak olan ISM hizmet endeksi de bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ