Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık ABD merkez bankası fed Ziraat Bankası'ndan New York şubesinde para aklama önlemlerinin güçlendirilmesi için plan istedi, fed ziraat bankası'nı uyardı, kara para aklama, fed, abd, ziraat bankası, new york şubesi, uyarı - Para Haberleri

        Pınar SUNGUR / HABERTURK.COM

        ABD Merkez Bankası Ziraat Bankası'ndan New York şubesinde para aklama önlemlerinin güçlendirilmesi için plan sunmasını istedi.

        ZİRAAT'İN 60 GÜN SÜRESİ VAR

        FED ve New York eyaleti finansal hizmetler bürosu, Ziraat Bankası'ndan New York şubesinin kara para aklanmasının önlenmesine dair önlemlerin güçlendirilmesine dair bir planı 60 gün içinde sunmasını istedi. FED'in internet sitesinde yer alan 25 Haziran tarihli anlaşma metninde, "Banka yönetim kurulu ve şube yönetimi anlaşmadan itibaren 60 gün içinde düzenleyici kurumlara şubenin banka gizlilik kanunu ve kara paranın aklanmasının önlenmesi (BSA/AML) gereksinimlerine uyumunun banka tarafından gözetimini güçlendirecek yazılı bir plan sunacaklardır" denildi.

        İNCELEME İSTENDİ

        Anlaşma kapsamında Ziraat Bankası New York şubesinde 1 Temmuz 2012 ile 31 Aralık 2012 arasında gerçekleştirilen dolar takas işlemlerinin bağımsız bir danışman tarafından "yüksek riskli müşteriler veya işlemlere dair şüpheli aktivitelerin usulüne göre tanımlandığını ve raporlandığını belirlemek üzere" incelenmesi istendi.

        HABERTURK.COM'A AÇIKLAMA

        Konuyla ilgili HABERTURK.COM'a özel açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası yetkilileri, FED'in kendilerine iç kontrol ve uyum başlıkları altında bir takım uyarılarda bulunduğunu söyledi.

        Banka yetkilisi konuyla ilgili şunları söyledi: "İç kontrol ve uyumla ilgili konular ve ABD'deki yeni düzenlemelerle ilgili bazı konular eksik veya yanlış yorumlanabiliyor. Yani konu başka türlü bir şey değil. Aksi halde bir lisans iptali ya da düzenlemelerin yapılması için 60 gün yerine 10 gün süre verilirdi. New York şubesindeki arkadaşlarımız hemen çalışmaları başlattılar."

        şöyle çalış diyor

        iş vakıf

        60 gün içinde hemen çalışmaya başladılar uyarılar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ