Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Avrupa bankalarına 50 milyarlık yük daha - Para Haberleri

        Morgan Stanley analistlerine göre, Avrupa bankaları 50 milyar dolarlık daha adli masrafla karşı karşıya kalabilir. Bloomberg haberine göre, Morgan Stanley tarafından paylaşılan notta, 2009 yılından beri 80 milyar doların üzerinde ödeme yapan Avrupalı şirketlerin toplamla 130 milyar dolar adli masrafla karşılaşabileceği kaydedildi.

        Analistler, bugüne kadar 125 milyar dolar ödeyen ya da kenara ayıran ABD'li şirketlerin ise 25 milyar dolar daha ayırabileceklerini belirtti.

        Avrupa bankaları içerisinde Barclays ile Royal Bank of Scotland Group, en fazla maliyet artışıyla karşı karşıya kalan bankalar olarak öne çıkıyor. İngiltere'nin en büyük ikinci bankası Barclays ise, 2016'ya kadar yaklaşık 11,9 milyar dolar düzeyinde masraf ödeyecek.

        BNP Paribas, soruşturmalar kapsamında ABD'ye 8,97 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti. İsviçre'nin önde gelen bankalarından Credit Suisse ise ABD vatandaşlarının vergi kaçırmalarına yardım ettiği suçlamasını kabul ederek 2 milyar 600 milyon dolar ceza ödeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ