Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Mark Faber, küreel piyasalarda varlık balonunun patlamak üzere olduğunu belirtti - Para Haberleri

        Yatırımcılar uzun süredir küresel piyasalarda varlık balonun patlayıp patlamadığını merak ediyor. Bu soru Doktor Kıyamet lakaplı yatırım uzmanı Marc Faber’e de soruldu. Faber, “Şu anda varlık fiyatlarında dev bir balon olduğunu düşünüyorum ve bu eninde sonunda patlayacak belki de patlamaya başladı” dedi. Faber, Wall Street rekor seviyelere çıkmaya başladığı günden bu yana varlık balonu uyarısı yapıyor.

        DÜZELTME BEKLEYEREK YANILDIM

        Doktor Kıyamet CNBC yayında, “Evet net bir şekilde görülüyor ki iki yıldır dile getirdiğim Wall Street’te düzeltme beklentimde yanıldım. Ekim 2011’den bu yana düzeltme görülmedi. Yüzde 11’in üzerinde bir düzeltme görmeden piyasalarda yukarı doğru hareketin devam ettiğine şahit oluyoruz. Şimdi artık düzeltme yaşanacağını düşünmüyorum ama fiyatlarda düşme beklentisinin hakim olacağı bir ayı piyasasına gireceğiz” dedi.

        EKONOMİ İYİLEŞMİYOR

        Faber, iyi gelen Haziran ayı istihdam verisine rağmen, ABD ekonomisi ve küresel ekonomide iyileşme yaşandığına inanmıyor. Doktor Kıyamet, “Küresel ekonominin güç kazandığına inanmıyorum. Hatta zayıfladığını düşünüyorum” dedi.

        OBAMA’YA ELEŞTİRİ

        Faber, piyasalarda fiyatları aşağı çekecek üç neden olduğunu söyledi. Doktor Kıyamet nedenleri şöyle sıraladı: “Piyasalarda fiyatları aşağı çekecek üç neden var. Bunlardan ilki Beyaz Saray. Çok zayıf bir başkanımız var ve ABD’de iç sıkıntı yaratacak bazı siyasi sorunlar yaratabilir. İkincisi, düşünmemiz gereken gerçekten önemli siyasi sıkıntılar var. Son olaraksa petrol fiyatlarının yükselme potansiyelini ciddiye almalıyız.” Faber, S&P 500’de yüzde 30 düşüş beklediğini sözlerine ekledi.

        YALNIZ DEĞİL

        Faber, bu beklentisinde yalnız değil. Finansal danışmanlık şirketi Raymond James’i Başpiyasa stratejisti Jeffrey Saut da Temmuz ortası ya da Ağustos başında borsada derin bir düşüş beklendiğini müşterileriyle paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ