Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fitch 7 Türk bankasının kredi notlarını değerlendirdi,Fitch Ratings, 7 Türk bankasının kredi notlarını değerlendirdi - Para Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşuFitchRatings, 7Türk bankasıüzerinde çeşitli değerlendirme işlemleri yaptı.

        Fitch'in resmi internet sitesinde yayınladığı raporunda,Arap Türk Bankası (A&T Bank), BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, Tekstil Bankası ve Turkland Bank'ın kredi notlarıteyit edildi.

        Fitch, Anadolubank'ın finansal kapasite notunu "bb+"dan "bb"ye düşürdü. Açıklamada bunun sonucu olarakbankanın uzun vadeli temerrüt derecelendirmesinin "BB+"dan "BB"ye veuzun vadeli kredinotunun"AA"dan "AA-"ye düşürüldüğü bildirildi.

        Alternatifbank'ın "bb" olan finansal kapasite notunun "b+"ya düşürüldüğü belirtilenaçıklamada,bu durumun bankanınuzun vadeli temerrüt derecelendirmesive uzun vadeli kredi notu üzerinde etki oluşturmadığı kaydedildi.

        Ayrıca Fitch, Şekerbank'ın uzun dönem kredi notu görünümünü ve uzun vadeli temerrüt derecelendirmesini"durağan"dan "negatif"e çevirdi.

        Açıklamada,"Bankaların çalışma koşulları, 2014 yılından bugüne kadar keskin faiz oranları hareketleri ve ağustos ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yarattığı siyasi baskının etkisiyledalgalı bir biçimde gerçekleşti" ifadelerine yer verildi.

        Bankaların 2014 yılı birinci çeyreğinde ekonomik büyümelerinin güçlü olduğu vurgulanan açıklamada,fakat bankalara olan güvenin ağır ilerlediği ve kredi büyümesinin Anadolubank haricindeki diğer 6bankada yavaş seyrettiği de aktarıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ