Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para merkez bankası faiz indirecek mi ,merkez bankasının faiz kararı, ppk kararı, merkezin faiz kararı, piyasa beklentisi ,tcmb faiz kararı ,uzman görüşleri - Para Haberleri

        Özgür KARAHAN / HABERTURK.COM

        Piyasalar bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararına odaklandı. ABD Merkez Bankası FED'in ekim ayında parasal genişlemeyi sonlandırma sinyali vermesi ve haziran ayı yüksek enflasyon verileri gölgesinde gözler Merkez Bankası'ndan çıkacak kararı bekliyor.

        Merkez Bankası faiz indirimine gidecek mi? Faiz indirimi ne kadar olacak? Dolar bundan nasıl etkilenecek? Haberturk.com olarak ekonomistlere sorduk.

        İŞTE UZMAN GÖRÜŞLERİ...

        Egemen Candır / İntegral Menkul Değerler Araştırma Müdürü

        Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında faiz oranının yükseleceğini düşünmüyorum. Sabit tutumda ise çok fazla bir beklenti yok ancak faizlerin 50 baz puan oranında düşeceğini tahmin ediyorum. Merkez Bankası'ndan çıkacak olası bir faiz indirimi 50 baz puan civarı olursa borsada yükseliş görülebilir. O da ilk başlarda Dolar/TL'nin geri çekilmesine neden olabilir.

        2.1140-21145 seviyeleri ilk bakacağımız yerler olur. Bu bölgenin şimdilik çok kırılma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Diğer taraftan borsada hareketler durmaya başlayınca Dolar/TL'de tekrar toparlanma görülme ihtimali var. O da 2.1175- 2.1520 arasında olabilir.

        Haluk Bürümcekçi / Burgan Yatırım Başekonomisti

        PPK toplantısında faizle ilgili çıkıcak kararda görüşüm genel beklentiyle aynı. 50 baz puan politika faizinde indirim olacaktır. Bu durumun doları pek etkileyeceğini düşünmüyorum. Dolar mevcut seviyelerde devam eder.

        Gökhan Uskuay / Global Menkul Değerler Strateji Müdürü

        Merkez Bankası'nın bir adım atarak faizleri 50 baz puan düşüreceğini düşünüyorum. Çünkü haziran ayı enflasyon oranları çok yüksek. Bununla beraber kurumun yapmış olduğu piyasa anketinde enflasyonun hem yıl sonu hem de bir yıl vadede olmak üzere yükselmesinden dolayı faizde indirimin olması muhtemel. Merkez bankası 50 baz indirimde bulunursa dolar 2.10'lara iner.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ