Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık İstanbul Varlık, kredi kartı ve bireysel kredi borcu olan 150 bin tüketiciye 45 TL’den başlayan taksit seçenekleri ile borçlarından kurtulma şansı sunuyor. - Para Haberleri

        İstanbul Varlık, kredi kartı ve bireysel kredi borcu olan 150 bin tüketiciye 45 TL’den başlayan taksit seçenekleri ile borçlarından kurtulma şansı sunuyor. Kampanya kapsamında, borçlular ile anlaşılacak ödeme planları dahilinde 36 aya varan taksitlendirme imkanı sunuluyor.

        Ramazan Kampanyası’ndan faydalanmak için, borçluların İstanbul Varlık bünyesinde hizmet veren Çağrı Merkezi’nde çalışan müşteri temsilcileriyle ya da sözleşmeli avukatlık bürolarıyla iletişime geçmeleri gerekiyor. İşlemin başlaması için, müşteri temsilcisi ile birlikte kişiye özel ödeme planı üzerinde anlaşılması ve belirlenen nakit ödeme miktarının Ramazan Bayramı öncesi İstanbul Varlık banka hesabına yatırılması yeterli olacak.

        İstanbul Varlık Genel Müdürü Selçuk Tuncalı son dört yılda yaptıkları çeşitli kampanyalar ile ilgili olarak; “Dördüncüsünü düzenlediğimiz Ramazan Kampanyası sayesinde yönetmekte olduğumuz 13 portföydeki 150 bin tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz. Borçluların bütçelerine uygun taksit olanakları sunarak kredi mağduru olmuş tüketicileri yeniden ekonomiye kazandırmayı arzu ediyoruz. Sektörün üçüncü büyük oyuncusu olarak şu anda 8 bankadan 1,2 milyar TL anapara tutarında ve 225 bin borçluya karşılık gelen portföyümüzle ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek o kadar büyük başarı elde edeceğimizi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

        Türkiye’deki tahsili gecikmiş alacaklar sektörünü de değerlendiren Selçuk Tuncalı, “Türk bankacılık sektörünün Tahsili Gecikmiş Alacak (TGA)’larının toplam kredilere oranı 2014 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla %2,8 (31,3 milyar TL) seviyesindedir. TGA’lar içinde %60’ı aşan payı ile KOBİ ve perakende segmentleri en yüksek oranı oluşturmaktadır. Sektördeki toplam TGA satışlarının çoğunluğu son iki yılda gerçekleştirilmiştir ve 2014 yılı içerisinde de yaklaşık 4 milyar TL anapara tutarında TGA portföyü satışı beklenmektedir.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ