Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatması ve Ukrayna'da 2 uçağın birden düşürülmesi sonucu borsa güne düşüşle başladı, dolar/TL paritesi 2.13'ü aştı - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Filistin topraklarını uzun süredir bombalayan İsrail'in Gazze'ye kara harekatına başlayarak saldırılarını yeni bir boyuta taşıması ve Ukrayna'da 2 uçağın birden düşürülmesi piyasalarda sarsıntı yarattı.

        BORSA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

        Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne dünkü kapanışa göre 842,69 puanlık düşüşle 80.940,52 puandan başladı. Ancak kayıplarını gün içinde geri kazanan borsa günü yüzde 0,55 yükselişle 82.314İ56 puandan kapattı.

        DOLAR 2.13'Ü GEÇTİ

        Ukrayna'ya ait bir jet uçağının Rusya tarafından vurulduğu iddiası, Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağının Rusya-Ukrayna sınırı yakınında düşürüldüğü haberi ve İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatması ardından dolar/TL dün akşam saatlerde sert yükseldi.

        Dolar/TL, dün akşam saatlerinde en son 25 Haziran'da gördüğü 2.1430'a kadar yükseldikten sonra bu sabah saat 0828'de 2.13 seviyesi üzerinde işlem gördü. Akşama doğru dolar/TL, gün içinde kayıplarının bir kısmını geri alarak 2.12'ye geriledi.

        Euro/Dolar ise saat 16.15 sularında 1.35'in altına indi.

        1 DOLAR ŞU ANDA KAÇ LİRA?

        DOLAR 2.18'İ GÖREBİLİR

        Integral Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü dolar kurundaki artışın nedeni olarak Türkiye'nin hem kuzeyinde hem de güneyinde artan jeopolitik gerginlikler olarak gösterdi. Süllü dolar/TL'nin 2.15 direncinin kırılması halinde 2.17-2.18'e kadar çıkabileceğini belirtti.

        Beste Naz Süllü "İsrail'in Gazze'yi bombalamasının ardından bir de kara harekatı başlatması nedeniyle dolar 2.13 TL'yi aştı. İsrail'in saldırısı bazı illerde protesto edildi. İç piyasada artan gerginlikle beraber dolar kurunun hassas olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Öte yandan dolar/TL'nin yükselmesinin bir başka nedeni, Ukrayna'daki gerginliğin tekrar su yüzüne çıkması oldu. Malezya Havayolları'na ait uçağın düşmesi ve savaşın sivilleri de vurmaya başlaması doların ateşini yükseltti. Kuzeyde Ukrayna, güneyde Işid tehlikesi ve İsrail'in Gazze'ye harekatı nedeniyle doların 2.12 - 2.14 bandı arasına yerleşmesini, yakın zamanda ateşkes sağlanmazsa 2.15'e kadar yükselmesini bekliyoruz. Daha önce haziran ayında da 2.15 seviyesi görülmüştü fakat dolar 2.10'lara kadar çekilmişti. Kritik seviye olan 2.15 aşılırsa dolar 2.17 - 2.18 aralığını görebilir". dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ