Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çin para birimi Yuan’ın (RMB) 2020 yılına kadar ABD doları ve euronun ardından üçüncü büyük para birimine dönüşeceği açıklandı. - Para Haberleri
        1

        Çin Halk Üniversitesi'ne bağlı Uluslararası Para Enstitüsü ile "Bankof Communications"ın hazırladığı raporda, RMB'nin uluslararasılaşma endeksinin 2013 sonu itibariyle 1,69'a yükseldiği bildirildi. Yuan’ın (RMB) 2020 yılına kadar ABD doları ve euronun ardından üçüncü büyük para birimine dönüşeceği açıklandı.

        2

        RMB'nin küreselleşmesinin hızlanmasındaki temel etkenin sınır ötesi ticaret ile doğrudan yatırımların olduğu belirtiliyor.
        Çin'de geçen yıl sınır ötesi RMB ile yapılan ticaretlerin 4,63 trilyon Yuan’a (yaklaşık 759 milyar dolar) ulaştığı ve bir önceki yıla oranla yüzde 57,5arttığı ifade edildi.

        3

        RMB olarak doğrudan yatırımın toplam 534 milyar Yuan seviyelerine çıktığı ve bir önceki yıla oranla yüzde 90 yükseldiği kaydedildi.

        4

        Raporda, yuanın 2020 yılına kadar ABD doları ve euronun ardından üçüncü büyük para birimine dönüşeceği bildirildi. Halk Üniversitesi ve "Bank of Communications" 2012'den bu yana RMB'nin küreselleşmesiyle ilgili ortaklaşa raporlar yayımlıyor.

        5

        İŞTE DÜNYA PİYASALARINDAKİ EN GÜÇLÜ PARA BİRİMLERİ

        Dolar

        Merkez Bankası: Federal Rezerve (FED)

        6

        Euro

        Merkez Bankası: European Central Bank (ECB)