Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık HSBC, İngiltere, müslüman, banka, hesap, gazze, yardım, Finsbury Park Camii, Ummah Welfare Vakfı, Muhammet Ahmed - Para Haberleri

        HT EKONOMİ

        İngiltere basınında yer alan haberlere göre dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC İngiltere’deki bazı Müslüman kişi ve kurumların hesaplarını kapatma kararı aldı. Bankadan yapılan açıklamada hesap kapatma kararının etnik bir sınıfla bağdaştırılmasının hem yanlış hem de yasalara aykırı olduğu vurgulanarak atılan adımın bankanın risk politikaları ile ilgili olduğu belirtildi. BBC’ye konuşan bir hükümet yetkilisi ise kararın hükümet politikası olmadığını belirterek bankanın kendi risk yönetimi kapsamında alındığını ifade etti. Ajansın haberine göre HSBC’nin hesabını kapattığı kurumlardan biri de Londra’da Türkiye’den gelen göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’daki Finsbury Park Camii. 22 Temmuz’da caminin bankadaki hesapları bankanın risk politikasına uymadığı gerekçesiyle kapatılma kararı alındı.

        SORUN GAZZE YARDIMLARI MI?

        Ummah Welfare Vakfı da HSBC tarafından temasa geçilen kurumlardan biri. Örgüt 20 ülkeye 70 milyon sterlinlik yardım projeleri gerçekleştiriyor. Bankanın 2 ay süre verdiği vakfın yöneticisi Muhammet Ahmed, hesapların neden kapatıldığı konusunda net yanıt alamadıklarını öne sürdü. Ahmed açıklamasında, HSBC’nin bu kararının vakfın Gazze’de yürüttüğü yardım faaliyetleri gerekçesiyle aldığını iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ