Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Banco Espirito Santo günün ilk yarısında 3.49 milyar dolar ile rekor zarar açıklarken veriler sonrasında Lizbon’da banka hisseleri yüzde 50’lik düşüş yaşadı. - Para Haberleri

        Portekiz’in aktif büyüklük açısından ikinci bankası Banco Espirito Santo günün ilk yarısında 3.6 milyar dolar ile rekor zarar açıklarken veriler sonrasında Lizbon’da banka hisseleri yüzde 51’lik düşüş yaşadı.

        Gelen sert satışların ardından BES hisseleri kısmen de olsa toparlayarak günlük yüzde 25 kayıpla işlem görürken bankanın sabah saatlerinde hisseleri işlemlere kapatılmıştı. Bankanın ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamak için ilk planda sermaye artırımına gidebileceği belirtiliyor.

        Banco Esprito Santo (BES) yılın ilk yarısında toplam 3.6 milyar dolar zarar açıklamıştı. Beklentilerin çok üstünde açıklanan bu zarar ardından dün bankanın hisse ve tahvil işlemleri askıya alınmıştı.

        BES hisselerinin Lizbon borsasında işleme açılmasının ardından şirket hisseleri yüzde 51 değer kaybı yaşadı.

        BES'in ana hissedarlarından Credit Agricole hisseleri de yüzde 4 düşüş yaşadı.

        Banco Espirito Santo’nun bilançosuna ilişkin olumsuz beklentiler, Bankacılık hisseleri başta olmak üzere Lizbon borsasında bu ayın başından beri sert geri çekilmelere neden oldu. BES’in en büyük hissedarı Espirito Santo International grubun hisse ve tahvil işlemleri askıya alındı.

        Bankanın rekor seviyedeki kaybı, ayrıca ‘Avrupa’da yeni bir bankacılık krizi kapıda mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ