Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Dolar, Türk Lirası karşısında küresel bazda kazanılan değerin etkisiyle 2,15 seviyesine çıkarak, bir buçuk ayın zirvesini gördü. - Para Haberleri

        Dolar, Türk Lirası karşısında küresel bazda kazanılan değerin etkisiyle 2,15 seviyesine çıkarak, bir buçuk ayın zirvesini gördü. Daha sonra ABD tarım dışı istihdam verileriyle tekrar 2.13 TL seviyesine geriledi.

        DOLARDAKİ SON DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        Dolar, Türk Lirası karşısında bir buçuk ayın zirvesinde. Doların küresel bazda güçlenmesi ile bugün güne 1 ayın en yüksek seviyesinden başlayan dolar/TL dolardaki güçlenmenin devam etmesiyle 2.15 seviyesini aşarak 1.5 ayın en yüksek seviyesini gördü. Daha sonra ABD'den gelen tarım dışı istihdam verileriyle tekrardan 2.13 TL seviyelerine geriledi. ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz'da 209 bin ile beklentilerin altında arttı; işsizlik oranı %6.2'ye yükseldi.

        Türkiye piyasaların son olarak açık olduğu 25 Temmuz'da 2.0920'li seviyelerde işlem gören dolar/TL dün 2.1470'e kadar yükselerek en son 23 Haziran'da gördüğü seviyeleri test etmişti. Bu sabah güne 2.1430 seviyelerinden başlayan kur yükselişini sürdürerek en son 18 Haziran'da gördüğü 2.1511'e kadar yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ