Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Küresel gerginliklerin artmasıyla dolar 2.18 lirayı aştı, dolar/TL paritesi 28 Mart'tan bu yana en yüksek seviyede, bir dolar kaç tl? - Para Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararını açıklaması öncesi, küresel gerginliklerin de artmasıyla dolar 2.18 lirayı aştı.

        DOLARDAKİ SON DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilimin de artmasıyla küresel piyasalarda gelen satışların da etkisiyle gelişmekte olan piyasalardan çıkışın da artması doların yükselişini destekledi. ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'ta hava saldırılarına izin vermesinin ardından dolar daha da yükseldi.

        28 MART'TAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

        Dolar, dün akşam saatlerindeki 2.1590 lira düzeyinden bu sabah 2.1874 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL paritesi 28 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Dolardaki yükselişe paralel olarak, euro da 2.90 lira sınırını aştı ve 2.9160 liraya kadar çıktıktan sonra, 2.9130 lira düzeyine çekildi.

        Sepet kur ise 2.5584 ile 24 Nisan'dan bu yana en yüksek düzeyi gördü.

        ALTIN 2.5 AYIN ZİRVESİNDE

        Altın fiyatları ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'ta hedefli hava saldırılarına onay vermesinin ardından 2.5 haftanın zirvesini görürken, artan jeopolitik gerilimin getirdiği güvenli liman alımlarının desteğiyle üç haftadır süre gelen değer kaybını sona erdirmeye hazırlanıyor.

        Asya borsalarının Ukrayna ve Ortadoğu'daki çatışmaların küresel büyümeyi zedeleyeceği endişesiyle gerilemesi de altın fiyatlarını destekliyor. ABD Hazine tahvil getirilerinin 14 ayın en düşük seviyesine gerilemesi ve güvenli liman yenin dolar karşısında değer kazanması da finans piyasalarında riskten kaçışa işaret ediyor. Spot piyasada altının ons fiyatı 1,316.8 dolara kadar yükselerek 21Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Kapalıçarşı piyasasında da çeyrek altın dünden bu yana 2 lira yükseldi.

        BORSA DA DÜŞÜŞTE

        Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 846,33 puanlık düşüşle 7 Temmuz'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 77.996,98 puandan başladı. Borsa 2. seansa 69 puanlık düşüşle 78.376'dan başladı.

        Devam� i�in: http://www.cnbce.com/haberler/finans/piyasalarda-irak-endisesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ