Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Bank Asya, yurtiçi yatırımcılarla ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmek için Katar İslamic Bank ile münhasırlık anlaşmasının feshedildiğini bildirdi - Para Haberleri

        Bank Asya, yurtiçi yatırımcılarla ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmek için Katar İslamic Bank ile münhasırlık anlaşmasının feshedildiğini bildirdi.

        Açıklamada 25 Mart 2014 tarihinde Qatar Islamic Bank'ın (QIB) Bank Asya'da stratejik ortak olmasıyla ilgili olarak QIB'den alınan resmi teklif üzerine münhasır görüşmelerine başlanıldığı anımsatıldı.

        Yapılan açıklamada, "Bu süre zarfında mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır. Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 08 Ağustos 2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

        Öte yandan Bank Asya'dan SGK Tahsilat Protokolü'nün feshiyle ilgili ilk açıklama geldi:

        "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan alınan yazılarda; Bankamız ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında mevcut olan Prim Tahsilat Protokolü ve Sağlık Hizmeti Sunucuları Protokolünün, sözleşme hükümlerine aykırı bir şekilde 08.09.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere feshedildiği bildirilmiştir. Söz konusu bildirimle ilgili yasal haklarımız kullanılacak olup, bu hususun Bankamız faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi bulunmamaktadır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ