Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörlüğü görevine atanan Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı için veda resepsiyonu düzenledi. - Para Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörlüğü görevine atanan Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı için veda resepsiyonu düzenledi.

        Hazine Müsteşarlığında düzenlenen resepsiyona Hisarcıklıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BDDK Başkanı Mukim Öztekin, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile bakanlık müsteşarları, yabancı misyon şefleri, bankaların yöneticileri, bürokratlar ve Müsteşarlık çalışanları katıldı.

        Babacan, burada yaptığı konuşmada, IMF'te icra direktörlüğü görevinin, Türkiye'nin yeni kazandığı bir pozisyon olduğunu bildirdi. Türkiye'nin eskiden IMF'ten kredi kullanan bir ülke olduğunu ancak o dönemin kapandığını belirten Babacan, artık kredi veren, yöneten ülke konumuna gelindiğini söyledi.

        Buradaki yönetim yapısında 10 ülkelik bir grubun bulunduğuna ve bu 10 ülkeyi temsilen icra direktörlüğü koltuğunun artık Türkiye'ye geçtiğine işaret eden Babacan, "Bu, 3 tur hisse artışından sonra meydana gelen bir yenilik. Ekonomimiz büyüdükçe, Türkiye'nin dünyada ekonomik ağırlığı arttıkça, IMF'teki hissemiz de arttı ve artan hissemizin karşılığında da gücümüz, sesimiz ve etkimiz yükselmiş oldu. Bunun sonucunda da söz konusu pozisyonu elde ettik. İşte bu kıymetli pozisyona Türkiye'yi ve 10 ülkeyi temsilen Sayın Çanakcı atandı ve Washington'da görevine başlayacak" diye konuştu.

        "ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK"

        İbrahim Çanakcı da 11 yılı aşkın süredir devam ettiği Hazine Müsteşarlığı görevini 1 Eylül 2014 itibarıyla tamamlayıp, IMF İcra Direktörlüğü görevine başlayacağını söyledi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Babacan'a, kendisine ve Müsteşarlığa gösterdikleri güven ve verdikleri destek için teşekkür eden Çanakcı, geçen 11 yılı aşkın sürede önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

        Bu dönemde, ülkenin büyük ekonomik başarılara imza attığına dikkati çeken Çanakcı, bu başarıda siyasi istikrar ortamı ile doğru ve tutarlı politikaların en üst düzeyde sahiplenilmesi ve kararlıkla uygulanmasının, en belirleyici faktörler olduğunu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ