Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Fed tutanakları, foreks haberleri, foreks piyasaları, foreks beklentileri - Para Haberleri

        Fed: İstihdam rakamları erken faiz artışına yol açabilir

        ABD Merkez Bankası (Fed) Temmuz ayı toplantısının tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda bazı Fed yetkililerinin istihdamdaki artış nedeniyle faizlerin daha erken yükselebileceğini düşündükleri görüldü. Tutanaklarda ayrıca Fed yetkililerin teşvik politikalarının ne zaman biteceğine dair mutabakata yakın oldukları görülürken, faiz artışının beklenenden önce gelebileceğine ilişkin işaretler vardı.

        --

        Bank of China batık krediler için teminatı iki katına çıkardı

        Bank of China, ödenme ihtimali düşük olan krediler için ayrılan teminatı ekonomideki zayıflıkla birlikte kar büyümesinin beş çeyrek dönemin en düşük hızına gerilemesi ile iki katından fazla bir miktara yükseltti.

        --

        BOE: 2 üye faiz artırımı için oy kullandı

        Bank of Enfland (BOE), bu ayki toplantısının tutanaklarında, iki politika yapıcının faiz artırımı istediğini ve böylece son üç yıldan uzun bir zaman sonra faiz oranı konusunda ilk ayrılığın yaşandığını bildirdi.

        --

        Fitch: Türkiye`nin dış borç ve banka kredilerindeki artış riskli

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye`de banka kredilerindeki genişleme ve dış borç artışının risk yarattığını belirtti. Fitch`in yayımladığı raporda, Türkiye`nin dört büyük bankası olan Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi`nin kredi hacminin 2008 sonundan bu yana 2.5 kat arttığı ifade edilirken, "Büyük bankaların kredi profili oynaklığa karşı duyarlı" denildi. Dört büyük bankanın güçlü sermaye yapısının devam ettiğini bildiren Fitch, kredi talep hızının mevduat büyüme hızının üzerinde olduğuna dikkat çekti. Raporda "Türk bankaları kısıtlı oranda döviz ve ipoteksiz yabancı tahvile sahip, bu nedenle dış borçları karşılayabilmek adına Merkez Bankası rezervlerini tüketmek zorunda kalacaklar" yorumu yapıldı.

        Euro Bölgesi`nde inşaat üretimi geriledi

        Euro Bölgesi`nde haziran ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,7, Avrupa Birliği`nde (AB) ise yüzde 0,3 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisi`nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran ayında, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Euro Bölgesi`nde ve AB`de geriledi. 18 üyeli Euro Bölgesi`nde inşaat üretimi haziranda yüzde 0,7 ve 28 üyeli AB`de de yüzde 0,3 azalış kaydetti. İnşaat üretimi mayıs ayında her iki bölgede de yüzde 1,4 gerilemişti. Söz konusu oran yıllık bazda ise Euro Bölgesi`nde yüzde 2,3 ve AB`de de yüzde 0,5 azaldı. Haziran ayında inşaat üretimindeki azalış, Euro Bölgesi`nde yüzde 0,9 azalan inşaat yapımın ve yüzde 0,5 azalan inşaat mühendisliği faaliyetinden kaynaklandı. AB`de ise azalışa yüzde 0,5 gerileyen inşaat yapımı ve yüzde 0,2 gerileyen inşaat mühendisliği neden oldu.

        --

        Çin’in imalat PMI’ı beklentilerin üzerinde geriledi

        Çin`in imalat PMI`yı Ağustos ayında analist beklentilerinin üzerinde gerileyerek, kredilerdeki yavaşlama ve emlak sektöründeki düşüş ile birlikte dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin bu yılki büyüme hedefini tutturamama riskini yükseltti. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics`in hazırladığı öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Ağustos ayında 50.3`e düştü. İmalat PMI`yı Temmuz ayında ise 51.7`di.

        Altın fiyatları önceki gün 1300$ seviyesini aşamazken, dünkü gelen tutanaklar öncesinde 1285 seviyelerine kadar gerileme gösterdi. FOMC tutanaklarında şahin görünümün ağır basarken, istihdamdaki gelişmelerin erken faiz artırımına yol açabileceği görüşü hâkim olurken, ekonomik gelişmelerde ise; endüstriyel üretim ve kapasite kullanımında artış olduğu, enflasyonun sene başı beklentilerden daha hızlı arttığını, kişisel harcamalar ve harcanabilir kalemlerinin artış gösterdiği ancak devam eden konut satışlarında artış olsa bile yılın başlarına göre yavaş olduğu anımsatıldı. Tüm bunlarla beraber güçlenen Dolar endeksi altın fiyatlarında satış baskısı yarattı. Tekniksel olarak Fibo’50 destek seviyesi olan 1287’nin altına gerileyen altın fiyatlarında erken bir toparlanma sinyalleri görülemedi. Günlükte MACD ve OsMA’nın negatif bölgede hacimlerini artırdığı görülüyor. 1182 seviyelerinden beri var olan orta dönem üçgen formasyonunda alt bant 1272 seviyelerinden geçmektedir. 100 günlük hareketli ortalama olan 1296,5 seviyesinin altına gerileyen fiyatlarda 1292 ve 1296 bölgeleri altın için direnç olarak dikkat çekiyor.

        ABD ham petrolü WTI, önceki gün beklentilerden daha çok azalma gösteren stok verileriyle beraber 92,60 seviyelerinden bulduğu toparlanma ivmesini 93,70 seviyesine kadar sürdürebildi. ABD’de artan rafineri sayısı ve kapasite kullanım oranı, petrol arzını ciddi yönde etkilerken, bu sabah gelen Çin imalat PMIise beklentilerin üstünde gerileyerek, petrolün yükselişine kırmızı ışık yaktı. Dün açıklanan FOMC tutanaklarında endüstriyel üretim ve kapasite kullanımında artış olduğu, kişisel harcamalar ve harcanabilir kalemlerinin artış gösterdiği ancak devam eden konut satışlarında artış olsa bile yılın başlarına göre yavaş olduğu görüşü tutanaklarda yer aldı. Konut piyasasındaki toparlanmanın yeterli olmadığı sebebiyle, tutanak saatinde petrolde yaşanan yükseliş etkisi kısa sürdü. Aşağıda 92,50 bandına tutunma gösteren fiyatların dört saatlikte ise Bollinger orta bandı 93,70 ile alt bandı olan 92,35 seviyeleri arasında yataylaştığı gözlemleniyor. Hafta başından bu yana Bollinger orta bandı 93,70 ve kısa vadeli düşen trendin üst bandı 93,80 bölgesi direnç olarak dikkat çekerken altta ise 93,50-93,60 bandına tutunmalar olduğu görülüyor.

        EUR/USD paritesi, dün sabah saatlerinde Almanya’da açıklanan üretici fiyat endeksinin aylık ve yıllık olarak beklentinin 0.1% aşağısında kalmasından dolayı dün başlayan geri çekilmesini bugünde sürdürdü. Açıklanan verilere göre Almanya’da geçtiğimiz dönem aylık ÜFE -0.1% yıllık ÜFE ise -0.8% olarak gerçekleşti. Yıllık olarak Ağustos 2013’den bu yana negatif açıklanan verilerin yükseliş içine girememiş olması Euro’da değer kaybı yaşanmasına neden oldu ve 1.3275 seviyesine kadar geri çekilme yaşandı. ABD tarafında ise öğlenden sonra açıklanan MBA mortgage başvurularının haftalık olarak 1.4% arttığı duyuruldu. 30 yıllık mortgage oranının da 4.29% seviyesinden gerçekleştiği açıklandı. Akşam saatlerinde açıklanan FOMC toplantı tutanaklarında birçok Fed üyesinin istihdamdaki iyileşmelerin faiz artışını daha erken getirebileceğini söylediğinin açıklanması Dolar’a değer kazandırdı ve parite 1.3240 seviyelerine kadar geri çekildi. Euro / Dolar paritesi teknik olarak incelenecek olursa; parite fiyatının 1.3993 seviyesinden başlayan düşüş trendinin altında bulunmaya devam ettiği görülüyor. Geçtiğimiz dönemde 1.3650 seviyelerinden başlayan ve yaklaşık iki hafta devam ettikten sonra kırılan düşüş kanalı sonrasında fiyatın 1.3445 / 1.3455 direnç aralığını geçmekte zorlandığı görülmüştü, bu açıdan yukarı yönde hareketin devam edebilmesi için ana düşüş trendinin bu günlerde üzerinde bulunduğu bu direnç bölgesi oldukça kritik bir alanı oluşturuyor. Yakın periyotlar incelendiğinde fiyatın 1.3430 ile 1.3340 arasından eş kenar sıkışmasının, trend dahilinde aşağı yönde kırıldığı görüldü. Kırılma sonrasında ise 1.3330 destek bölgesinin aşağısına geçilebildi ve 1.3300 seviyesinin de kırılmasıyla birlikte satışların devam ettiği görülüyor. Teknik göstergelerden MACD dört saatlik grafikte satış sinyali verdikten sonra yeniden negatif bölgeye girmiş durumda ve sert geri çekilme devam ediyor. Kritik 1.3300 destek seviyesi aşağısına kalınması 1.3230 ve 1.3190 destek seviyelerin denenmesine neden olabilir.

        GBP/USD paritesi, dün İngiltere Merkez Bankasının son toplantısına dair açıklanan tutanakların ardından yükseliş kaydetti. Yayınlanan toplantı tutanaklarındaki önemli noktalara bakılacak olursa, faiz kararının 2’ye karşı 7 oyla alındığı görüldü, ayrıca kurulun çoğunluğunun istihdam ve ücret artışlarının faiz artırmayı gerektirecek kadar yüksek olmadığına inandığı görüldü. Ayrıca kurul aynı zamanda faiz artırılması durumunda aşırı borçlu olan hane halkının zorlanacağına inanıyor ve değerli Sterlin’in dengelenmeye zarar vereceği düşünülüyor. Açıklamaların ardından 1.6680 direncine sert yükselen paritede sonrasında 1.6630 seviyelerine geri dönmüş olsa da dalgalanma halen devam ediyor. ABD tarafında ise öğlenden sonra açıklanan MBA mortgage başvurularının haftalık olarak 1.4% arttığı duyuruldu. 30 yıllık mortgage oranının da 4.29% seviyesinden gerçekleştiği açıklandı. Akşam saatlerinde açıklanan FOMC toplantı tutanaklarında birçok Fed üyesinin istihdamdaki iyileşmelerin faiz artışını daha erken getirebileceğini söylediğinin açıklanması Dolar’a değer kazandırdı ve parite 1.6565 seviyelerine kadar geri çekildi. Sterlin / Dolar paritesi teknik olarak incelenecek olursa; parite fiyatının uzun süredir 1.7190 seviyesinden başlayan ve yaklaşık olarak 45 derecelik bir eğim ile devam eden düşüş trendinin gerisinde devam ettiği görülüyor. Yaklaşık olarak son bir aydır devam eden bu düşüş trendinin kırılması durumunda, 1.6900 seviyelerine doğru bir hareketlilik görülebilir fakat şimdilik teknik göstergelerden bu yönde bir sinyal alınmadığını ve ilk etapta trend yönünde olunması gerektiğini belirtmek yararlı olacaktır. Teknik göstergelerden MACD günlük olarak negatif bölgedeki ağırlığını korumaya devam ediyor. Aroon göstergesinin düşüş trend sinyalinde herhangi bir kesin görülmüş değil. ADX ise trend gücünün hafif bir azalma içinde olduğunu göstermekte buna karşın Momentumda görülen zayıflık düşüş trendini destekliyor. Stoch göstergesi ise uzun süredir aşırı satış alanından yukarı çıkmakta zorlanıyor. Düzeltme hareketi gerçekleşmesi durumunda 1.6605 ve 1.6650 direnç bölgeleri takip edilebilir. 1.6740 üzerine çıkaracak hareketler trendin yön değiştirmesine neden olabilir 1.6560 desteğinin aşağısına geçilmesi durumunda ise 1.6515 ve 1.6465 destek seviyeleri takip edilebilir.

        Dolar TL paritesi son beş ayın en yüksek seviyelerini test ederken, dün yayınlanan FOMC tutanakları kısa vadeli yükselen trendini desteklerken, dolar kanadında ki değerlenmeyi artırmıştır. FOMC’de üyelerin dikkat çeken konuşmalarına baktığımızda birçok Fed üyesi istihdamdaki iyileşmelerin faiz artışını daha erken getirebileceğini söyledi. İstihdam piyasasının normale daha yakın olduğunda hem fikir olan üyeler, enflasyon risklerinin de azaldığını belirttiler. Erken faiz artış beklentisi paritede 2,1870 seviyelerine alımlarla fiyatlanırken, bugün başlayacak Jackson Hole sempozyumu hem ABD hem de yurtiçi piyasalarda önemli olacaktır. Bununla birlikte ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları, konut satışları ve öncü göstergeler açıklanacaktır. Geçtiğimiz gün ivmelenen alımlar, fiyatları 50 günlük hareketli ortalamanın üzerine taşırken, indikatörler hala alım yönünde sinyaller vermektedir. MACD pozitif bölgede sinyaller verirken Stochastic aşırı alım bölgesine yaklaşmaktadır. An itibari ile 2,1870 seviyesi fibo 38,2’lik dilimi zorlarken, geri çekilmelerde tutunma hareketleri bu bağlamda önemli olmaktadır. Önemli direnç seviyesi olan 2,1770, geçtiğimiz gün kırılırken şu an destek konumunda çalışmaktadır.

        Dolar Yen paritesi 101,07 seviyesinden başlayan yükselen trendindeki hareketlerine devam ederken, geçtiğimiz gün yayınlanan FOMC tutanakları ile birlikte son sekiz ayın en yüksek seviyesini test etti. Fed üyelerinin açıklamalarına baktığımızda birçok Fed üyesi istihdamdaki iyileşmelerin faiz artışını daha erken getirebileceğini söyledi. İstihdam piyasasının normale daha yakın olduğunda hem fikir olan üyeler, enflasyon risklerinin de azaldığını belirttiler. Trend içindeki hareketleri destekleyen bun açıklamalar fiyatlarda yukarı yönlü hareket yaratırken, Japonya tarafına baktığımızda ise önceki gün açıklanan ve beklentileri karşılayan ithalat ve ihracat verileri de Yen tarafındaki alımları desteklemişti. Bollinger üst bant olan 103,95 seviyesinden geri çekilme gerçekleştiren dolar/Yen paritesinde indikatörlerde alımları desteklemeye devam ediyor. MACD pozitif bölgede hareket etmeye devam ederken, Momentum ise 100 referans seviyesinin üzerinde sinyaller vermektedir. Bugün yoğun veri akışı olmakla birlikte, ABD piyasaları için önemli olabilecek Jackson Hole Sempozyumu önemle takip edilecektir. Bununla birlikte ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları, konut satışları ve öncü göstergeler açıklanacaktır.

        İntegral Forex

        Dün piyasalar oldukça hareketli bir gün geçirdi. Piyasalar akşam açıklanacak olan Fed’in Temmuz ayıtoplantı tutanaklarına odaklandı ve günün erken saatlerinde beklentiler fiyatlanmaya başladı. ABDdolarında ise bütün paritelerde güçlü seyir kendini gösterdi. Tutanaklarda bazı Fed yetkililerininistihdamda görülen artış nedeniyle, faizlerin daha erken artırılabileceğini düşündükleri görüldü.Ayrıca Fed yetkililerinin teşvik politikalarının ne zaman biteceğine dair mutabakata yakın olduklarıgörülürken, katılımcıların çoğunluğu komitenin hedeflerine daha erken ulaşılması halinde, teşvikpolitikalarının beklenenden daha önce sona erdirebileceği görüşünde. Tutanaklarda enflasyonüzerindeki aşağı yönlü risklerin azaldığı belirtilirken istihdam tarafında toparlanmanın beklenendendaha hızlı olduğu ve şartları normale daha da yaklaştırdığı kaydedildi. Fed Temmuz ayı toplantısındatahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 25 milyar dolara indirmişti. Tutanaklar öncesi güçlüseyreden dolar, tutanaklar sonrası daha da güçlendi ve paritelerde dolar lehine hareketler görüldü.Avrupa tarafında ise dün açıklanan İngiltere Merkez Bankası tutanakları sonrası sterlin’de dolarkarşısında toparlanma görüldü. Tutanaklarda varlık alımı oy birliğiyle onaylansa da üyelerin çoğu ilkfaiz artışı öncesinde ücretlerdeki artışın beklenmesi gerektiğini belirtiyor. Bir diğer açıklama ise FransaCumhurbaşkanı Hollande’dan geldi. Hollande, yaptığı açıklamada euro’nun hala aşırı değerli olduğunusöyledi. Fed tutanakları sonrası sterlin ve euro gün içerisinde elde ettikleri kazançları geri verdi.İçeride ise Fitch’den gelen açıklamalar fiyatlanmaya devam ederken Fed tutanaklarıda gün boyu Türklirası üzerinde baskı yarattı. Fitch yaptığı açıklamada banka kredilerindeki genişleme ve dış borçartışının risk oluşturduğunu belirtti. Büyük bankaların kredi profilinin oynaklığa karşı duyarlı olduğuvurgulandı. Tutanakların da yayınlanmasıyla birlikte dolar endeksi Eylül 2013’ten bu yana en yüksekolan 82.0 seviyesine ulaşarak kur cephesinde artışa neden oldu ve dolar Türk lirası karşısında2,18’leri aştı.

        MEKSA YATIRIM FOREX

        Gece açıklanan FOMC toplantı tutanaklarında FED üyelerinin çoğu, işgücü ve istihdamın toparlandığına ve önümüzdeki süreçte devamı durumunda erken faiz artırımına gidilebileceğini belirtti.

        Düşük enflasyon şansının ise ortadan kalktığını belirtirken, tahvil alım programı 10 milyar USD daha azaltıldı, Ekim ayında sonlanması bekleniyor. Bugün Euro Bölgesi’nde 10.00’dan sonra Almanya, Fransa ve Euro Bölgesi PMI verileri takip edilecek. Almanya imalat PMI verisi 51.8 bekleniyor. Saat 11.30’da ise İngiltere perakende satışlar takip edilecek. Aylık bazda yüzde 0.4, yıllık bazda ise yüzde 3 bekleniyor. 15.30’da ise ABD devam eden işsizlik başvuruları ve istihdam talepleri takip edilecek. 17.00 de ise Philadelphia imalat endeksi ve ev satışları takip edilecek.

        FED: Erken Faiz artırımı olabilir…

        FED Temmuz ayı toplantısının tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda bazı Fed üyelerinin istihdamdaki artış nedeniyle faizlerin daha erken yükselebileceğini düşündükleri görüldü. Tutanaklarda ayrıca Fed yetkililerin teşvik politikalarının ne zaman biteceğine dair mutabakata yakın oldukları görülürken, faiz artışının beklenenden önce gelebileceğine ilişkin işaretler vardı. Düşük enflasyon riskinin ise görülmediği öngörüldü. Tahvil Alım programı ise 10 milyar USD daha indirilirken, Ekim ayında sonlandırılması bekleniyor.

        Çin’de İmalat PMI geriledi…

        Çin’de İmalat PMI Ağustos ayında piyasa beklentilerinin üzerinde gerileyerek Çin ekonomisinin 2014 yılı büyüme hedefinin altında kalma riskini yükseltti. Çin’de HSBC imalat PMI 50.3 gelerek piyasa beklentisi olan 51.5 hedefinin altında kaldı. İmalat PMI’ın 50.0 seviyesine yaklaşması büyüme riskini arttırdı.

        EURUSD ( FOMC Tutanakları Sonrası Satıcılı)

        Dün FOMC toplantısı öncesinde USD endeksinin değerlendiğini gördük. EURUSD paritesi sabah saatlerinde 1.3300 kırarak 1.3260 seviyesine çekildi. Akşam FOMC toplantı tutanaklarında istihdam piyasasının toparlandığı ve bu durumun devamı etmesi halinde erken faiz artırımı olabileceği tartışıldı. ABD tarafında erken faiz artırımı tartışmalarının artması piyasalarda USD endeksinin güçlenmesine ve paritede aşağı yönlü sert hareketlerin olmasına neden oldu. Bugün, FOMC tutanaklarının etkilerinin devam etmesi beklenebilir. Euro Bölgesi’nde Almanya, Fransa ve Euro Bölgesi Hizmet ve İmalat PMı verileri, ABD tarafında ise işsizlik başvuruları, konut satışları, Philedelphia FED imalat endeksi ve üretim PMI izlenecektir. 1.3245 desteğinde bulunan parite, 1.3245 seviyesi altında 1.3190, toparlanma gerçekleşmesi halinde ise 1.3300 seviyesi izlenebilir

        Direnç: 1.3300 – 1.3340 – 1.3370

        Destek:1.3245 -1.3190 – 1.3160

        USDTRY ( FED Sonrası Sert Alıcılı)

        Dün USD endeksinin sabah saatlerinde değerlenmesiyle beraber yükselişine başlayan USDTRY paritesi, FOMC tutanakları sonrası 2.1860 seviyesine kadar yükseldi. FED üyelerinin çoğunun erken faiz artırımı yapma konusunda tartışması, ABD’nin faizleri daha erken arttırabileceği anlamanda yorumlandı. FED ayrıca istihdam ve iş piyasası toparlanmasının olumlu olduğunu belirtirken, tahvil alım programı 10 milyar USD daha azaltıldı. Bugün ABD tarafında ise işsizlik başvuruları, konut satışları, Philedelphia FED imalat endeksi ve üretim PMI izlenecektir. 2.1860 seviyesinin önemli bir eşik olduğu USDTRY paritesinde, bu seviyenin yukarı yönlü kırılması durumunda 2.1950 ve 2.2070 seviyeleri, kar satışlarının başlaması durumunda ise 2.1760 izlenebilir.

        Direnç: 2.1860 - 2.1950 – 2.2070

        Destek: 2.1760 – 2.1680 – 2.1630

        ALTIN ( Faiz Söylentisi Sonrası Satıcılı)

        1292 ve 1297 seviyeleri arasında sıkışan altın fiyatları, dün gece açıklanan FOMC toplantı tutanakları sonrası 1288 desteğini de kırdı ve şu anda 1286 seviyesinden işlem görüyor. Tutanaklarda üyelerin çoğunun erken faiz artırımı konusunda tartışması ve ABD ekonomisinde toparlanma görmeleri altın fiyatlarında sert etkilere neden oldu. FED’in erken faiz artırımı konusunda açıklanacak istihdam verilerini bekleyeceği söylendi. Düşük enflasyon riskinin ise azaldığı belirtildi. Asya seansında ise HSBC imalat PMI verisi beklentilerin altında kaldı. Bugün ABD tarafında işsizlik başvuruları, konut satışları, Philedelphia FED imalat endeksi ve üretim PMI izlenecektir. Tutanakların etkisinin devam etmesi beklenebilir. 1288 seviyesi altında işlem gören altın satışların devamı durumunda 1282USD seviyesi, tepki alımlarının başlaması durumunda ise 1292 izlenebilir.

        Direnç:1292 – 1297 - 1305

        Destek:1282 – 1274 - 1268

        GBPUSD ( FED Sonrası Satıcılı)

        Dün önce İngiltere Merkez Bankası tutanaklarını takip ettik. İngiltere’de iki üyenin faiz artırımını istemesi, paritede yukarı yönlü hareketlere neden oldu. Ancak piyasada USD endeksinin FOMC tutanakları öncesi değerlenmesiyle, sert kar satışları görüldü. FED tutanakları sonrası ise 1.6560 seviyesine geri çekildi. FED tutanaklarındaki erken faiz artırımı tartışması paritedeki satışları hızlandırdı. Ayrıca FED tahvil alım programından 10 milyar USD daha kesinti yaparken, Ekim ayında programın sonlanması bekleniyor. Bugün İngiltere’de perakende satışlar, ABD tarafında ise işsizlik başvuruları, konut satışları, Philedelphia FED imalat endeksi ve üretim PMI izlenecektir. 1.6580 desteği altında bulunan paritede satışların devamı durumunda 1.6520 seviyesi, veri akışına bağlı olarak toparlanma görülmesi halinde ise 1.6580 ve 1.6615 izlenebilir.

        Direnç: 1.6580 -1.6615 – 1.6660

        Destek: 1.6520 – 1.6475 – 1.6455

        GÜMÜŞ ( 19.30 izlenmeli)

        19.30 desteğinde tepki alımlarının geldiği gümüşte, 19.70 civarında ise sert satışların geldiğini gördük. Dün ABD tarafında açıklanan FOMC toplantı tutanakları sonrası satışların arttığı gümüş tekrardan 19.30 seviyesini test ediyor. FED tutanaklarında erken faiz artırımı söylemi gümüşte satışlara neden oldu. ABD tarafında toparlanmaya dikkat çeken FED üyeleri, istihdam verilerine bağlı olarak erken faiz artırımına gidebileceğini belirtti. Asya seansında ise ÇİN HSBC İmalat PMI beklentilerin altında kaldı. Bugün ABD tarafında işsizlik başvuruları, konut satışları, Philedelphia FED imalat endeksi ve üretim PMI izlenecektir. 19.30 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 19.10 ve 18.85 seviyeleri, 19.30 seviyesinden tepki alımlarının artması durumunda ise 19.45 ve 19.70 izlenebilir.

        Direnç:19.45 – 19.70 – 19.95

        Destek: 19.30 – 19.10 – 19.85

        İnfo Yatırım Forex

        www.infoyatirimfx.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ