Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Rekabet Kurulu, Tekstilbank hisselerinin ICBC tarafından GSD Holding'ten devralınması işlemine izin verdi - Para Haberleri

        Rekabet Kurulu, Tekstilbank hisselerinin ICBC tarafından GSD Holding'ten devralınması işlemine izin verdi. Kurul tarafından yapılan açıklamaya göre, Tekstil Bankası A.Ş.'nin %75,50 oranında hissesinin, Industrial and Commercial Bank of China Limited tarafından GSD Holding A.Ş.’den devralınması işlemine izin verildi.

        DÜNYANIN EN BÜYÜK BANKASI

        Forbes tarafından her yıl geleneksel olarak yayınlanan Dünyanın En Büyük Bankaları listesine göre Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) 3 trilyon doları aşan aktif büyüklüğüyle dünyanın en büyük bankası. 1984 yılında Pekin'de kurulan ICBC, arıca 'Big Four' olarak bilinen ( Bank of China, Agricultural Bank of China ve China Construction Bank) 4 büyük Çin bankası arasında da lider. Çinli bankanın son piyasa değeri ise 405 milyar doların üzerinde. Bu piyasa değeriyle banka dünyanın en değerli 5 bankası arasında da yerini alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ