Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Piyasalar, yeni Başbakan'ı nasıl karşıladı? Borsa'da son durum ne? 1 dolar kaç lira? çeyrek altın da son durum, altın ne kadar - Para Haberleri

        EKONOMİ SERVİSİ / HABERTURK.COM

        12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,kendisinden sonra Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı yürütecek ismi dün akşam yapılan bir toplantıyla açıkladı. Yeni Başbakan, kulislerde uzun süredir ismi konuşulan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Piyasalar ise Davutoğlu ismini bugün sakin karşıladı. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 161,07 puanlık yükselişle 79.118,60 puandan başladı. Gün içerisinde düşüş eğilimi gösteren borsa saat 16:40 itibariyle yüzde 0.17 düşüşle 78.823,56 puana geriledi.

        1 DOLAR ŞU ANDA KAÇ LİRA?

        Dolarda ise herhangi bir değişiklik gözlenmedi. Dünü 2.17 seviyesinde tamamlayan dolar/TL, güne 2.17'nin hemen üzerinde başladı. Gün içinde tırmanışa geçen dolar 2.18 TL'nin hemen üzerinde seyretti. Euro ise güne 2.88 TL seviyesinden başladı ancak gün içerisinde 2.89 TL'nin üzerine çıktı. Gösterge tahvili bileşik faizi ise gün boyunca 9,27 civarında seyretti.

        YABANCI EKONOMİSTLERDEN DAVUTOĞLU'NA DESTEK

        Uluslararası ekonomistler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakan adayı olarak gösterilmesinin politik istikrar göstergesi olarak görüldüğünü belirterek, yeni kabinede ekonomi yönetiminin önemini vurguladı.

        Londra'da bulunan finans kuruluşu Capital Economics'in Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti William Jackson, 2009 yılında bu yana Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Ahmet Davutoğlu'nun başbakan adayı olarak gösterilmesine ilişkin, "Davutoğlu'nun aday olarak gösterilmesi istikrara ilişkin bir göstergedir" değerlendirmesini yaptı.

        Standartbank'ın Gelişmekte Olan Ekonomiler Başekonomisti Timothy Ash ise piyasaların bir süredir Davutoğlu'nun olası başbakanlığına hazırlandığını belirterek, "Davutoğlu Erdoğan'ın güvendiği bir kişi. Başbakanın seçilmesi kadar, ekonomi yönetiminden sorumlu olacak başbakan yardımcısı, maliye bakanının atanması da kilit önem taşıyacaktır" yorumunu yaptı. Piyasaların beklentilerine ilişkin senaryolara da değinen Ash, "Babacan 2015 yılındaki genel seçimlere kadar görevinde kalabilir. Fakat ondan sonra görevini devam ettirmesi düşük olasılık gibi görünüyor. Erdoğan daha önceki açıklamalarında üç dönem kuralının korunacağını belirtmişti" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ