Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Borsa, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonominin başında kalacağı haberleri ve Para Politikası Kurulu'nda (PPK) Merkez'in faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisiyle 80 binin üzerine çıktı. - Para Haberleri

        Borsa, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonominin başında kalacağı haberleri ve Para Politikası Kurulu'nda (PPK) Merkez'in faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisiyle 80 binin üzerine çıktı.

        BORSAYI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        BIST 100 güne önceki kapanışa göre 175 puanlık yükselişle 79,437 puandan başladı. Alımların devam etmesi, hükümet kanadından gelen haberler ve faiz beklentisiyle borsa 80 binin üzerine fırladı. Borsa ilk seansı 80 bin 510 puandan kapattı.

        BABACAN EKONOMİDE KALIYOR

        Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la 2015 seçimlerine kadar devam etme kararı aldığı, Babacan'ın da yeni hükümette yer almayı kabul ettiği kaydedildi. Yeni Şafak'ın haberine göre, 62. Hükümette ekonominin patronluğuna kimin geleceği merak edilirken, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la 2015 seçimlerine kadar devam etme kararı aldığı belirtildi. Davutoğlu'nun ekonomiye yeni takviyeler de yapabileceği ancak ekonomi patronluğunu Babacan'ın sürdüreceği öğrenildi.

        İNDİRİM BEKLENMİYOR

        Yarın gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu'nda ise faizlerde herhangi bir indirim öngörülmüyor. TCMB'nin geçen ayki PPK toplantısında politika faiz oranı ve borçlanma faiz oranı 50 baz puanlık indirimlerle sırasıyla yüzde 8,25 ve yüzde 7,50 olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ