Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni bakanlar kurulunu açıkladı - Para Haberleri

        Piyasaların beklediği haber geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. hükümetin listesini Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunduktan ve Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra yeni kabineyi açıkladı.

        Açıklanan yeni kabinede Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı yerine Giresun Milletvekili Nurettin Canikli gelirken, ekonomi yönetiminde bir değişiklik yaşanmadı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz görevlerinde kaldı.

        BORSAYI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN DOLARDAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

        Açıklanan kabineden önce piyasalarda oluşan beklenti Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevinde kalması yönündeydi. Açıklama yapıldığında seans arasında olan Borsa ilk seansı yüzde 0.74 yükselişle 81,432 puandan kapatmıştı. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ikinci seansa ise ilk seans kapanışına göre 130 puanlık düşüşle 81.301 puandan başladı. Yeni kabinenin açıklanmasının ardından dolar/TL 2.1590'dan 2.1620'ye yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ