Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), imtiyazlı hisselerini satmak için yaptığı görüşmelerden bir sonuç çıkmayan Bank Asya'yı, mali yapısındaki bozulma nedeniyle yakın izlemeye aldı. - Para Haberleri

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), imtiyazlı hisselerini satmak için yaptığı görüşmelerden bir sonuç çıkmayan Bank Asya'yı, mali yapısındaki bozulma nedeniyle yakın izlemeye aldı. Sabah gazetesinin haberine göre, BDDK, Bank Asya'yı Bankacılık Kanunu'nun 70. maddesi kapsamına alırken, söz konusu madde bankanın faaliyetlerini, faaliyet türleri itibarıyla tüm teşkilatını veya gerekli görülecek yurtiçi veya yurtdışı şubelerini veya muhabirlerle ilişkilerini kapsayacak şekilde kısıtlanmasını veya geçici olarak durdurulmasını ve özkaynakların artırılmasını sağlamak amacıyla uygun görülecek yeni hissedarlar bulunmasını içeriyor.

        Reuters'a bilgi veren bir BDDK yetkilisi bankanın 70. madde kapsamına alındığını doğruladı. Sabah gazetesindeki haberde, 70. madde kapsamında yer alan önlemlerin sonuç vermemesi durumunda bankaların TMSF'ye devrini düzenleyen 71. maddenin devreye alınacağı belirtildi. Bankacılık Kanunu'nun 71. maddesi bankanın faaliyet izninin kaldırılmasını ve TMSF'ye devrini düzenliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ