Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası verilerine göre altın ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 39.3 artarak 2,02 ton seviyesinde gerçekleşti - Para Haberleri

        Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası verilerine göre altın ithalatı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 39.3 artarak 2,02 ton seviyesinde gerçekleşti.

        Ancak bu rakamlar 1995 yılından bu yana gerçekleşen en düşük altın ithalatı rakamlarına işaret ediyor. Geçen yılın ağustos ayında 13.6 ton altın ithal edilmişti. Benzer trend temmuz ayında da yaşandı. Türkiye'nin Temmuz ayında gerçekleştirdiği altın ithalatı 1,45 ton düzeyindeydi. Bu rakam da yine son 19 yılın en düşük temmuz ayı altın ithalat rakamı.

        Bu yılın sekiz aylık döneminde 52,98 ton altın ithalatı gerçekleştirilirken geçen yılın aynı dönemine göre altın ithalatı yüzde 77 azaldı. Geçen yıl Ocak - Ağustos döneminde 230,6 ton altın ithal edilmişti.

        Altın ithalatı geçen yılın Ağustos ayına göre ise yüzde 85,2 azalış gösterdi. Türkiye, geçen yıl Ağustos ayında 13,66 ton altın ithalatı gerçekleştirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ