Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Türkiye İstatistik Kurumu büyüme verilerini açıklamasıyla dolar tırmanışını sürdürdü. - Para Haberleri

        Türkiye İstatistik Kurumu büyüme verilerini açıklamasıyla dolar tırmanışını sürdürdü. Güne 2,2070 TL seviyesinden başlayan dolar, TÜİK'in açıkladığıbeklentilerin altında gelen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verileri ve küresel piyasada güçlenmesinin etkisiyle 5.5 ayın yeni zirvesi 2.21 TL'yi aştı.

        BİR DOLAR KAÇ LİRA?

        FED TETİKLEDİ

        Dolardaki hızlı tırmanışı TÜİK'in yayınladığı GSYH verilerinin yanında, küresel yatırımcıların, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımları için görüşlerinin, bankanın yaptığı bir araştırma ile uyuşmadığını göstermesi tetikledi. ABD Merkez Bankası'nın yaptırdığı araştırmanın sonuçlarına göre, yatırımcılar FED'in faizleri daha uzun süre düşük tutup daha yavaş artırmasını bekliyorlar. Araştırmanın sonuçlarına ilişkin haber küresel piyasalara ulaştıktan sonra dolarda global olarak başlayan değer kazancı, tüm para birimlerinin yanında lirayı da geriletti.

        BORSA DA GERİLEDİ

        Güne 0,03 yükselişle 80.105,66 puandan başlayan Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi, Türkiye İstatistik Kurumu'nun büyüme verilerini açıklamasından hemen önce 80 bin puanın altına geriledi. Verilerin açıklanmasıyla Bist 100 endeksi 79.450,44puana kadar düştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ