Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Fed açıklamalarının ardından dolar uçuşa geçti - Para Haberleri

        ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri belirgin bir süre daha sıfıra yakın seviyede tutacağını açıklamasına karşın, artırımlar başladığında ise beklenenden daha hızlı yükseltebileceği sinyali vermesi doları uçurdu.

        1 DOLAR KAÇ LİRA?ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        Dün 2.2110 TL seviyelerinden günü tamamlayan dolar sabah saatlerinde 2.23 TL sınınıra dayandı. Yükselişine devam eden dolar. öğleden sonra 2.2350 TL'yi aştı. Dolar 23 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye tırmanmış oldu.

        Borsa ise güne yüzde 1 kayıpla başladı. Satışların hızlandığı borsada kayıplar bir ara yüzde 2'ye yaklaştı. Bu oranla günü artı seyirle geçiren dünya borsalarının aksine günün en çok kaybettiren borsası BIST oldu.

        Fed'in kararıyla altının ons fiyatı da 1.216 dolar ile 8.5 ayın dibine indi.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

        Fed’in dün akşam yaptığı faiz açıklamasının ardından piyasalarda karışık bir seyir izlendi. Karar öncesi uluslar arası piyasalarda 2.21 TL seviyelerinden işlem gören dolar, ilk açıklamanın ardından 2.22 TL’nin üzerine çıktı. Ancak ardından dolar yeniden 2.11 TL’nin altına indi. Fed’in ilk aşamada faizleri düşük tutacağını belirtmesi piyasalara moral verse de faiz artışlarının beklenenden sert olacağı görüşleri tedirginlikleri tekrar artırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ