Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bank Asya hisseleri BİAŞ Yönetmeliği25 B maddesine göre geçici olarak işleme kapatıldı. - Para Haberleri

        Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü, Bank Asya hisselerini borsa yönetmeliğinin 25. maddesi b bendini gerekçe göstererek bir günde 2 kere geçici olarak işleme kapattı. Gün içinde ilk önce 2. seans açıldıktan 5 dakika sonra 14:15 itibariyle kapanan hisseler, saat 14:45'te yeniden işleme açılmıştı. Borsa İstanbul A.Ş. , saat 15.51 itibariyle Bank Asya hisselerinin yeniden işleme kapatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

        Asya Katılım Bankası A.Ş. (ASYAB.E, Şirket) paylarının işlem sırası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (BİAŞ) Yönetmeliği'nin 25/b maddesi uyarınca geçici olarak yeniden işleme kapatılmıştır. Şirket'in işlem sırasının açılış zamanı daha sonra duyurulacaktır.

        Açılışta yüzde 10.94 düşüşle 0.54 TL'ye gerileyen bank asya hisseleri, seansın ilerleyen dakikalarında kayıplarının tamamını geri alarak 0.71 TL ile tavan fiyatı gördü. İlk seanstaki değer artışı yüzde 10.94 olmuştu.

        2B MADDESİ NEDİR?

        Söz konusu yönetmelik maddesi, "Bir menkul kıymet için sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde anormal fiyat ve/veya miktarda alım satım emirlerinin Borsaya intikal etmesi veya diğer unsurların ortaya çıkması" halinde hisselerde işlemlerin yedi güne kadar durdurulmasına imkan veriyor. Aynı maddeye göre, yedi günü aşan süreler için borsa yönetim kurulunun karar alması gerekiyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ