Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Dolandırıcılar, Bank of Amerika mail hesabıyla hesabınızı boşaltmaya çalışıyor - Para Haberleri

        EKONOMİ SERVİSİ/HABERTURK.COM

        İnternet üzerinden yapılan bir dolandırıcılığa bir yenisi daha eklendi. Bank of Amerika adresli bir elektronik postada, bankadaki hesabınıza başka kişiler tarafından birden fazla giriş tespit edildiği yazıyor. Hesabın bloke edildiğini söyleyen e-posta da hesabın yenilenmesini için verilen linke tıklanması isteniyor.

        LİNKE SAKIN TIKLAMAYIN

        Türkiye'de faaliyeti bulunmayan bankanın bu maili Türk vatandaşlarına da sıkça gelmekte. Mailin arkasında uluslararsı bir dolandırıcılık şebekesi bulunuyor. Linke tıkladığınız anda bilgisayarınıza yüklenen zararlı yazılımlar, bilgisayardan yaptığınız bankacılık işlemlerinihesap bilgilerinizi hatta kredi kartı numaralarınızı kopyalıyor. Linke tıkladığınız anda bankadaki hesaplarınızın boşaltılması riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bilgisayarında başka kişilerin eline geçmesini istemediğiniz kişisel bilgileriniz de art niyetli kişilerin eline geçebiliyor. Uzmanlar bankaların asla böyle bir mail göndermeyeceğini, bu tarz maillere itibar edilmemesini, verilen linklere tıklanmaması gerektiğini belirtiyor. Hesap bilgileri istenirse bu bilgilerin asla yazılmaması gerektiğinin altını çiziyorlar.

        İşte o mail:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ