Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İthal ürün fiyatları arttı, Yılın ilk 8 ayında yüzde 3.28, yıllık bazda da yüzde 9.82 artış kaydetti - Para Haberleri

        İthal ürün toptan fiyatlarından derlenen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), Ağutos ayında bir önceki aya göre yüzde 1.17 arttı.

        Buna karşılık, elektrikli teçhizat ürünleri toptan fiyatları yüzde 0.92 ve kok ve rafine petrol ürünleri toptan fiyatları yüzde yüzde 0.64 düştü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ithal ürün fiyatları yılın ilk 8 ayında yüzde 3.28, yıllık bazda da yüzde 9.82 artış kaydetti.

        Fiyatlar, sanayinin iki sektöründen madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0.60, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1.17 artış kaydetti. Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler yüzde 4.65, ana metaller yüzde 3.40, kağıt ve kağıt ürünleri yüzde 2.51 alt sektörleri oldu.

        Buna karşılık elektrikli teçhizatta yüzde 0.92, kok ve rafine petrol ürünlerinde yüzde 0.64 ve diğer ulaşım araçlarında yüzde 0.29 bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre Ağustos ayında en yüksek aylık artış ara malında ve en yüksek yıllık artış dayanıksız tüketim malında gerçekleşti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ