Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Altın almalı mı satmalı mı, İşte altının bundan sonraki seyri - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / BETÜL CANTÜRK / ÖZEL HABER

        Doların diğer para birimleri karşısında güçlenmesi, emtia piyasalarını olumsuz etkiliyor. Haftanın ilk gününe 1.215 dolardan başlayan altının ons fiyatı dün 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviye olan 1.208 doları gördü. Bugün ise sabah saatlerinde 1.217 dolar seviyesinde. Peki ama yatırımcı bu dönemde ne yapmalı, düşüş kalıcı mı? Üst üste 3 haftadır düşen altının seyrini Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'e sorduk.

        1 DOLAR KAÇ LİRA?ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        "1180 DOLARA KADAR GERİLEYEBİLİR"

        Altındaki düşüşü değerlendiren Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "İlk etapta hatta birkaç seans içinde 1200 doları görebiliriz sonra da 1180'e kadar gerileyebilir. Böylece 3. kez 1180 doları görmüş olacağız tabii pariteye de bağlı. Veri akışının devam etmesi de düşüşü etkiliyor." dedi.

        Altında ileriye yönelik tahminlerde bulunan Yıldırımtürk, "Özellikle Amerikan tahvil faizlerinin yüzde 3'lere doğru yükselmesi veya ekimdeki FED tolantısı sonucu altın, 1000-1100 dolara kadar gerileyebilir. Tabii özellikle kaldıraçlı piyasalarda kısa vadeli açık pozisyon kapatma işlemleri zayıflarsa altın o zaman daha hızlı geriler. " dedi.

        YATIRIMCI TRENİ KAÇIRDI"

        Altın yatırımcısı almak için beklemeli fakat satmak için treni kaçırdı diyen Yıldırımtürk, "Dolar /TL'nin yükseliyor olması dışardaki fiyatı içeriye aynı oranda yansıtmıyor. Merkez Bankası bu haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizde herhangi bir değişiklik yapmazsa, 2.24'lerde olan dolar tekrardan 2.20'lere gerileyebilir. Bizde içeride dışarıdaki fiyatları daha iyi hissedebiliriz. Şu anda tam olarak hissedemiyoruz. O zaman gram altın 83-84 gibi seviyeleri görebilir. Altının onsu 1180 dolara gerilediğinde şayet dolar 2 liranın altında ise gram altın 79 lirayı görebilir. Şu anda talep yok tabii düşerse talep olabilir. Yatırımcıya almak için alece etmemelerini önerebilirim. " açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ