Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Borsaya adım atacak, - Para Haberleri

        Lüks ayakkabı şirketi Jimmy Choo, Londra Borsası’ndan hisse satmayı planlıyor.

        Lüks ayakkabı üreticisi Jimmy Choo, gelecek ay Londra Borsası’na ‘adım atacak’. Şirketin 1,2 milyar dolarlık hisse satmayı hedeflediği ifade edildi. Jimmy Choo’nun yatırımcıları Asya’da genişleme planlarıyla kendisine çekmek istediği ifade edildi. Şirketin asıl sahibi, Alman Reimann Ailesi’nin finans kolu JAB Luxury’nin borsada şirketin yüzde 25’lik hissesini satmayı hedeflediği belirtildi.

        ZAMANLAMA KÖTÜ

        Cnbc-e'nin haberine göre, uzmanlar, şirketin hisse satışının lüks sektörünün zor günler yaşadığı ve genişleme planına dahil olan bölgelerde yaşanan jeopolitik sıkıntılar nedeniyle kötü bir zamana denk geldiğine işaret etti. Jimmy Choo, rock tarzı ve yüksek topuklu modelleriyle kadınlar arasında en çok modeller arasında.

        ÜNLÜLER TARAFINDAN GİYİLDİ

        Ayakkabıları 2500 ile 3000 lira arasında değişen marka, "Sex and the City" ve "The Devil Wears Prada” gibi dizi ve filmlerde de kullanıldı. 1990’lı yıllarda Malezyalı ısmarla ayakkabılar yapan bir tasarımcı tarafından kurulan şirket, 2011 yılında Alman aile tarafından 500 milyon sterline alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ