Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık bankacılık, dünyanın en zengin bankaları, piyasa değeri en yüksek olan bankalar, banklaların piyasa değerleri - Para Haberleri
        1

        10. Commonwealth Bank (Avustralya) - Piyasa Değeri: 131.53 Milyar Dolar
        Tamamen özelleştirilmiş uluslararası bir banka olma niteliği taşıyan Commonwealth Bank, 1911'de Avustralya'da kuruldu. Borsada Avustralya'nın en büyük ikinci özel şirketi olarak yer alan banka Avustralya'nın en büyük dört bankasından bir tanesi ve kazançlarına göre seçilen bankalar listesine yirmi banka arasında 131.53 milyar dolarla onuncu sıradan giriş yaptı.

        2

        9. Bank of China (Çin) - Piyasa Değeri: 115.92 Milyar Dolar
        Çin'in en eski bankası olma özelliğini taşıyan Bank of China 1912'de Imperial Bank of China'nın yerini aldı. Bugün dünyanın pek çok farklı ülkesinde yer alan şubeleriyle 2013'de 26.4 milyar dolar kar sağlayan şirket bu sayede Çin'in en büyük 4. bankası olma özelliğini kazandı.

        3

        8. Agricultural Bank of China (Çin) - Piyasa Değeri: 126.41 Milyar Dolar
        The Agricultural Bank of China, Çin'in en büyük ziraat bankası olma özelliği taşıyor. 320 milyonu aşkın perakende satış mağazası, 3 milyona yakın anlaşmalı müşterisi ve dünyaya yayılmış 24 bin şubesiyle dünyadaki en güçlü halk şirketlerinin arasında 2. sırada geliyor.

        4

        7. Citigroup - Piyasa Değeri: 144.63 Miyar Dolar
        Manhattan, New York yerleşimli olan Citigroup, Amerika'nın en iyi bankaları arasında ikinci sırada yer alıyor. 2008'deki yıkıcı ekonomik krizden ciddi anlamda etkilenen Citigroup son yıllarda farkedilir şekilde kendisini toparladı ve bu yıl 144.63 milyar dolarla dünyanın en zengin bankaları arasında 7. sırada yer aldı.

        5

        6. China Construction Bank (Çin) - Piyasa Değeri: 160.83 Milyar Dolar
        China Construction Bank, Çin'in en büyük ikinci bankası, dünyanınsa en zengin altıncı bankası olarak listede bulunuyor. Bankanın net karı geçen yılın sonunda 34.98 milyar dolar olarak bildirildi ve 2012 verilerine göre karını 2013'de yüzde 11 oranında arttırdı. 2014 Haziran itibariyle piyasa değeri 160.83 milyar dolara ulaşan China Construction Bank şuan dünyanın en büyük bankaları arasında yer alıyor.

        6

        5. Bank of America (Amerika) - Piyasa Değeri: 181.77 Milyar Dolar
        Toplam geliriyle Amerika'nın en büyük ikinci bankası olma niteliği taşıyan Bank of America 21. yüzyılın en büyük şirketi. Bank of America 2008'de tüm dünyayı sarsan ekonomik krizde konut kredileri ve mortgage ile isminden söz ettirmişti.

        7

        4. HSBC Holding (İngiltere) - Piyasa Değeri: 191.43 Milyar Dolar
        Londra'da kurulan HSBC Holding, listede bulunan ilk İngiliz bankası. HSBC Holding çok yönlü bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olarak yapılandırılmış. 125 milyonu aşkın müşterisiyle daha iyi ilgilenebilmek adına 7000 şubesini hemen hemen her köşeye yaymış ve verilere göre 2013 sonunda yıllık karının 2.671 trilyon olduğunu duyurmuştur. Bu yıl itibariyle HSBC Holding piyasadaki değerini net olarak 191.43 milyara ulaştırdı.

        8

        3. Industrial and Commercial Bank of China (Çin) - Piyasa Değeri: 196.21 Milyar Dolar
        Çin'in en büyük dört bankası içerisinde yer alan Industrial and Commercial Bank of China, toplam kar oranını 2014 itibariyle 3.1 trilyona çıkaran en büyük ticaret bankası olarak listeye girdi. Industrial and Commercial Bank of China,2013'te olduğu gibi banka net karını önceki yıla göre 42.3 milyar dolarla yüzde 10 yükselttiğini duyurdu. Banka aynı zamanda elde ettiği başarılarıyla "The Banker" adındaki finans dergisinin iki yıl önceki "İlk 1000 Dünya Bankası" bölümünde yer aldı.

        9

        2.JP Morgan Chase (Amerika) - Piyasa Değeri: 229.90 Milyar Dolar
        JP Morgan Chase 2000 yılında Chase Manhattan Corporation ve JP Morgan & Co şirketlerinin birleşmesiyle bugünkü şeklini almış bir kurum. Uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olan JP Morgan Chase kendi içinde bölümlenmiş durumda. JPMorgan grubu şirketin yatırım işlerini ve parasal kaynaklarını yönetirken, Chase grubu kredi kartları ve perakende bankacılığı yönetiyor. JPMorgan Chase Amerika'nın gelmiş geçmiş en büyük bankası, dünyanınsa en büyük altıncı bankası.