Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 100 bin kişiye müjde!, faizler silinecek - Para Haberleri

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kredi Kefalet Kooperatifleri'nin Halkbank aracılığıyla kullandırdığı kredilerde geri ödeme yapılmayan 461 milyon liralık anapara borcunun yapılandırılacağını, 31 Ekim'e kadar anaparanın ödenmesi halinde 400 milyon liralık gecikme faizlerinin silineceğini söyledi.

        Canikli düzenlediği basın toplantısında, "Şu andan itibaren 31 Nisan 2014 itibariyle esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 461 milyon liralık ana para borcunun, müracaat tarihi olan 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda faizinin tamamı silinecek" dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) yetkilileri, Halkbank aracılığıyla kullandırılan düşük faizli esnaf kredilerde aktif olarak yaklaşık 12 milyar liralık kredi bakiyesi bulunduğunu; bugüne kadar kullandırılan toplam kredi miktarının ise 30 milyar liraya yaklaştığını kaydettiler.

        Bir yetkili, "Yapılandırmaya konu olan 461 milyon liralık anapara borcu, halen ödenmekte olan 12 milyar liralık kredi bakiyesinden bağımsız olarak, geçmişe ait kredilerden kaynaklanıyor" dedi. Türkiye'de 900'ün üzerinde esnaf kefalet kredi kooperatifi olduğu söyleyen Canikli şöyle

        konuştu:

        "Şu anda 91,000 esnafımızın borcunu vadesinde Halkbank'a ödeyememesi söz konusu. Esnafımızın kefalet kooperatiflerine 461 milyon liralık ana para borcuna karşılık, 400 milyon liralık bir gecikme borcu bulunmaktadır. Gecikme faiziyle birlikte 860 milyon liralık bir borçtan bahsediyoruz."

        Canikli, anapara ödemelerini kademeli bir artırım oranıyla 18 aya kadar taksitlendirme imkanı da bulunduğunu belirtti.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ