Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık O isimler bulunamayınca herkesin mal varlığına tedbir! - Para Haberleri

        TMSF 11 yıl önce İmar Bank'a el koydu. Bankanın 23 üst düzey çalışanının mal varlıklarına da tedbir kararı uygulanmasını istedi. Ama banka çalışanlarının kimlik bilgileri ilgili kurumlara tam olarak bildirilmeyince, tapu müdürlüğü aynı isimdeki herkesin mal varlığına tedbir koydu. Sorun 10 yıldır devam ediyor.

        İsminiz Aziz, Muzaffer, Ahmet, İbrahim, Ebru ise ve hala malvarlığınıza tedbir konulmadıysa şanslısınız. Çünkü iddaya göre, Türkiye'de sadece isimleri aynı olduğu için mal varlığına tam 10 yıldır tedbir kararı konulmuş kişiler var. Nasıl mı? BDDK, 2003 yılında İmar Bank'ın bankacılık yapma ve mevduat kabul etme iznini kaldırdı ve TMSF'ye devretti. TMSF de mevduat sahiplerinin ve diğer alacaklıların haklarının korunması amacıyla mahkemeye başvurdu ve gerekli gördüğü üst düzey banka çalışanlarının mal varlıklarına ihtiyati tedbir kararı aldırdı. İşte ancak komedi filmlerinde rastlanacak olay da orada başladı.

        İddiaya göre TMSF, İicra Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak, 23 kişinin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti. Ancak yazısında bu isimlerden sadece bazılarının anne baba adı ve doğum yerlerini bildirdi. Bazı banka çalışanlarının ise sadece isim ve soyadlarını yazdı. Yani iddiaya göre, mal varlıklarına tedbir konulması istenen kişilerin kimlik bilgileri eksik bildirildi. İcra müdürlüğü de kayıtlarında,TMSF'nin yazısında bildirilen isimlerde kim varsa hepsinin mallarına tedbir uyguladı.

        CNN TÜRK'ün elde ettiği 2004 tarihli bu belge, Kartal 1. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'ne ait. Tapu Sicil Müdürlüğü İcra Müdürlüğü'nün yazısına yanıt gönderiyor ve "yazınızda bahsi geçen isimler adına birden fazla baba ismine tesadüf edilmiş olmuş, gayrimenkullerine ihtiyati tedbir şerhi işlenmiştir" deniliyor. Aynı yazıda, İcra Müdürlüğü'nden, "kişilerin nüfus kayıtları karşılaştırılarak eğer aynı kişi değil ise terkin yazısı gönderilmesi" talep ediliyor. Ancak iddiaya göre, İcra Müdürlüğü bu yazıya tam 10 yıldır yanıt vermedi.

        Tapu Sicil Müdürlüğü'nün aynı ismi taşıyan ve İmar Bankası'yla ilgisi olmayan kişilerin mal varlığına dönük tedbir kararı da 10 yıldır devam ediyor. İsim benzerliği nedeniyle mallarına tedbir konan kişiler bu durumu tapuya gittiklerinde öğreniyor.

        O isimlerden biri de İbrahim Erdoğan. Erdoğan, Kartal'da bulunan eviyle ilgili işlem yapmak için tapuya gittiğinde durumu farketti. İbrahim Erdoğan'ın yeğeni Kemal Erdoğan "Türkiye'de herkesin TC kimlik numarası var, çok zor değil ulaşmak. Ayrıca İmar Bank'ta çalışanların yaş ortalaması da bellidir, 80 yaşında adama tedbir uygulamaları daha enteresan" diye tepki gösteriyor bu karışıklığa. Tedbir kararının kaldırılması için İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdiklerini ve 11 Kasım'da görülecek olan bir sonraki İmar Bank duruşmasında dilekçenin görüşüleceğini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ