Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Dolar 8 ayın zirvesini gördü - Para Haberleri

        Dolar/TL, uluslararası piyasalarda devam eden değerlenmenin etkisiyle 2,26 seviyesini geçerek son 8 ayın en yükseğini gördü. Borsa ise 30 Mayıs'tan bu yana en düşük düzey olan 74 bin 590 puandan günü kapattı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? DOLARDAKİ SON DURUM NE?

        Dolarda yükseliş sürüyor. Küresel para birimleri karşısında değerlenen dolar, Türk Lirası karşısındaki değerlenmesinin de artırdı. Küresel değerlenmenin etkisiyle dolar 2,26'yı geçti. Saat 16.40 itibariyle dolar/TL 2,2630 seviyesini gördü ve yaklaşık 8 ayın zirvesine çıktı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, para politikasının ekonomiyi destekleyici olmayı sürdüreceğini söylerken, ABD Merkez Bankası (Fed) faizleri piyasanın beklentilerinden önce yükseltmesi olasılığı artıyor. Dolar bu nedenle diğer para birimleri karşısında değer kazanırken TL'yi de baskı altında tutuyor.

        Eylül başında 2.15 seviyesinin altında işlem gören dolar/TL güne bu sabah güne 2.24 seviyesinde başlarken kur gün içinde en yüksek 2.26 seviyesini test etti. Euro’nun değer yitirmesi ABD ile Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvilleri arasındaki getiri farkının artmasını takip ediyor. İki ülkenin tahvilleri arasındaki getiri farkı yaklaşık 15 yılın en yüksek düzeylerine yakın seyretmesi doların çekiciliğini artırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ