Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar ABD'de faizlerin beklenenden erken ve daha hızlı artacağına ilişkin işaretlerin artmasıyla tırmanışa geçen dolar 2.27 lirayı da aştı. - Para Haberleri

        Küresel piyasalarda dolar talebinin devam etmesi yurt içinde doları, TL karşısında 31 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 2,29 sınırına taşıdı.

        DOLARDAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

        Küresel piyasalarda geçen hafta ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin faizlerin piyasa beklentilerinden daha önce artabileceği yönündeki söylemleri ile dolara talep güçlenmişti.Bu hafta ABD'de yoğun veri takvimi nedeniyle, verilerin beklentilerden iyi gelmeye devam edebileceği algısının fiyatlanması, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında yükseliş eğilimini sürdürmesine neden olurken, gelişen ülke para birimlerindeki kayıpların daha fazla olması dikkati çekiyor.

        Dolar/TL, bankalararası piyasada güne 2,27 seviyesinden başladıktan sonra Hazine'nin düzenlediği ihalelerin ardından yükselişini devam ettirerek 31 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 2,2897'yi gördü. Euro/TL de, euronun dolara karşı değer kaybetmesine karşın yükselişe geçerek son bir ayın en yüksek seviyesi olan 2,9087'yi gördükten sonra şu dakikalarda 2,9050'den alıcı buluyor.

        Merkez Bankası, geçen hafta doların 2.26 lirayı aşması üzerine haftalık döviz satış miktarını 10 milyon dolardan 40 milyon dolara yükselttiktan sonra dolar haftanın son günü 2.25 lira düzeyine gerilemişti.

        FAİZ 5 AYIN ZİRVESİNDE

        Gösterge 10 yıllık faiz kurdaki yükselişin ardından Nisan sonundan bu yana en yüksek seviyeye olan 10.2'ye çıktı. 2 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 10.05'le 14 Nisan'dan bu yana en yüksek düzeyi gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ