Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar borsada son durum ne, piyasalarda son durum, 1 dolar kaç lira oldu, borsa, bist açılış, borsa açılı, borsa kapanış, borsada son durum ne, piyasalarda son durum, 1 dolar kaç lira oldu, borsa - Para Haberleri

        BIST-100 endeksi ABD Merkez Bankası'nın ekonomiyi tehdit eden unsurlar nedeniyle para politikasını öngörülenden daha geç sıkılaştırmaya başlayacağına yönelik açıklamaların ardından gelişmekte olan ülke hisse piyasalarındaki yükselişi izleyerek yüzde 3'ün üzerinde primli kapanırken, büyük bankaların hisseleri yüzde 4'ün üzerine yükseldi.

        BİR DOLAR ŞU ANDA KAÇ LİRA!

        BIST-100 endeksindeki hisselerin işlem hacmi 3.96 milyar lira ile 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek düzeye çıktı. Gün içinde 73,353.38'e kadar yükselen BIST-100 endeksi günü yüzde 3.1 primle 75,208.03 puandan kapattı.

        2 yıllık tahvil faizi ise 18 puanla 5 Eylül'den bu yana en sert düşüşü gösterdi.

        DOLAR FRENE BASTI

        Dolarda ibre tersine döndü. Hızlı bir tırmanış yaşayan dolar sabah saatlerinde 26 Eylül'den bu yana ilk kez 2.26 liranını altını gördü. Gün boyu 2.26 bandında hareket eden dolar akşam saatlerinde 2.2610 seviyesinde.

        ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

        Altın, Fed'in yavaşlayan küresel büyümenin toparlanma için risk oluşturduğunu kaydetmesinin ardından doların zayıflaması ile birlikte, yükselişini dördüncü güne taşıdı.Ons altın akşam saatlerinde 1.230 seviyesinde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ