Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Larry Summers, ''Avrupa'da her ne oluyorsa, yolunda gitmiyor'' dedi. - Para Haberleri

        Larry Summers, ''Avrupa'da her ne oluyorsa, yolunda gitmiyor'' dedi.

        Fed üyesi Janet Yellen ve Barack Obama'nın eski ekonomi başdanışmanı Larry Summers, ''Avrupa'da her ne oluyorsa, yolunda gitmiyor'' diye konuştu. Summers, büyümenin cansız olduğu Avrupa'yı, 1990'ların ortasındaki Japonya'ya benzetti. Harvard Üniversitesi Ekonomi Prof. deflasyonun hüküm sürdüğü Avrupa'da büyüme için alınan önlemlerin çalışmadığını belirtti. Washington'da konuşan Summers, 1990'ların ortasındaki Japonya'nın büyüme grafiği ile 1990 beklentilerine bakın. Üretimin beklentinin yüzde 10-15 altında kaldığını görürsünüz. Avrupa'da her ne oluyorsa, yolunda gitmiyor'' değerlendirmesinde bulundu.

        SINN: HAREKETE GEÇİLMEZSE 10 YILI DAHA KAYBEDERİZ

        Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ifo'nun Başkanı Hans-Werner Sinn, para birliğinin dağılmasından çok, Euro Bölgesi'nin yeni bir uzun süreli durguluk ile karşı karşıya kalması riski gördüğünü vurguladı.

        CNBC'ye konuşan Sinn, "Hali hazırda 10 yılı güney Avrupa ülkelerine akan büyük miktarda sermayenin verimli şekilde kullanılmaması ile kaybettik ve eğer harekete geçilmez ise bir 10 yılı daha kaybederiz"diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ