Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı sanayi üretim verilerini açıkladı. - Para Haberleri

        Sanayi üretimi Ağustos'ta son 1 yılın en düşük seviyesine inerek yüzde 1.4 azaldı. Yıllık bazda ise yüzde 5.2 artarak 7 ayın en yüksek seviyesini görmüş oldu.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı sanayi üretim verilerini açıkladı. Ağustos'ta madencilik sektörü endeksi yüzde 3.5 arttı, imalat sanayi endeksi yüzde 2 azaldı.

        Sanayi üretimi arındırılmış veri ile Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1.96 azaldı, yıllık bazda yüzde 12.5 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ağustosta yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 7,7 arttı.

        BAKAN IŞIK RAKAMLARI DEĞERLENDİRDİ

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılı Ağustos ayına ait sanayi üretim endeksini değerlendirdi. Bakan Işık, değerlendirmesinde şunları söyledi: Takvim etkisinden arındırılmış rakamlar incelendiğinde de sanayi üretimimizin beklentilerin biraz üzerinde arttığını görüyoruz. Bu esas itibariyle bizim kapasite kullanım oranları ve dış ticaret rakamları ve diğer bazı göstergeleri incelediğimizde beklediğimiz bir sonuçtu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ