Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, yaptıkları finansal ‘hokus pokus’ ile bir anda özkaynaklarını milyar liraların üzerine taşıdılar. - Para Haberleri

        SEFER YÜKSEL / HT GAZETE

        Yıllardır özkaynakları eksilerde olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, yaptıkları finansal ‘hokus pokus’ ile bir anda özkaynaklarını milyar liraların üzerine taşıdılar.

        Üç büyük kulübün önceki akşam açıklanan haziran-ağustos dönemi bilançolarında Galatasaray eksi 62.9 milyon lira, Fenerbahçe eksi 286.4 milyon lira, Beşiktaş ise eksi 376.4 milyon lira özkaynaka sahip.

        Ancak Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı Maddesinin Uygulaması kararı uyarınca, borca batık olma durumunu tespit etmek amacıyla varlıkların muhtemel satış fiyatı üzerinden hazırlattıkları bilançolarda bir anda Galatasaray özkaynaklarını artı 1 milyar 171 milyon liraya, Fenerbahçe 1 milyar 3 milyon liraya, Beşiktaş ise 82.5 milyon liraya çıkardı.

        Üç büyüklerin gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10.8 artarak 156 milyon TL’ye çıkarken, net zararları yüzde 9.7 azalarak 105.5 milyon liraya indi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ