Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para IMFC görüşmelerinin sonuç bildirisi yayımlandı - Para Haberleri

        Uluslararası Para ve Finans Komitesi daha güçlü büyüyen, dengeli ve istihdam zengini bir küresel ekonomi için yapısal reformlara öncelik verilmesi çağrısında bulundu.

        IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantıları kapsamında düzenlenen Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) görüşmelerinin sonuç bildirisi yayımlandı. Bildiride, IMFC üyelerinin, potansiyel büyümeyi artırmanın yanı sıra daha güçlü, dengeli ve istihdam zengini bir küresel ekonomi için kararlı olduklarının altı çizildi.

        Uluslararası Para ve Finans Komitesi dengesiz ve zayıf bir iyileşme gösteren küresel ekonomiyi tehdit eden risklerin arttığı uyarısında bulunarak, daha güçlü büyüyen, dengeli ve istihdam zengini bir küresel ekonomi için yapısal reformlara öncelik verilmesi gerektiği çağrısı yaptı.

        Bugünün reel ve yarının potansiyel büyümesine, direnci ve sürekliliği koruyarak katkı sağlamak en büyük önceliğimiz olmalı. Ekonomiyi destekleyici makro ekonomik politikalar potansiyelinin altında büyüyen ülkelerde devam ettirilirken, tüm ülkeler de buna kritik yapısal reformları kararları uygulayarak eşlik etmeli denen bildiride, istihdam sektörünü güçlendirecek politikalara özellikle önem verilmesi gerektiği vurgulandı.

        IMFC bildirisinde, talebi güçlendirecek ve arza yönelik engelleri kaldıracak önlemlerin alınmasının yanı sıra döviz kurlarının küresel ekonomideki değişikliklere uygun hareket etmesine olanak verilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

        Gelişmiş ülkelerdeki parasal normalleşmenin, hedeflerin altında seyreden enflasyon oranlarının, artan jeopolitik gerilimlerin ve finansal risklerin küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceği ileri sürülen bildiride, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın Küresel Politika Gündemi'ne destek verildi.

        Üye ülkeler bildiride 2010 yılında önerilen IMF kota ve yönetim reformunun henüz hayata geçirilememiş olmasından duydukları hayal kırıklığını da dile getirdi. Kota ve yönetim reformunun öncelikleri arasında olduğunu belirten IMFC üyeleri, reformu onaylamayan tek ülke olan ABD'ye bu konuda harekete geçerek ve ihtiyaç duyulan ek kaynakların yolunu açması çağrısı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ