Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık ABD'de bir banka memurunun maaş zammı için şirketin CEO'suna attığı mail gündemde. - Para Haberleri

        ABD'de bir banka memurunun maaş zammı için şirketin CEO'suna attığı mail gündemde. Wells Fargo şube çalışanı Oates, CEO'ya attığı mail ile kendisi ve arkadaşları için 10 bin dolar zam istedi.

        Uzmanpara'nın haberine göre, Oregon merkezli Wells Fargo şubesi çalışanı Tyrel Oates, şirketin CEO'su John Stumpf'a gönderdiği maille 10 bin dolar zam isteyerek ülkede cesaret sembolü oldu. CC'ye 200 bin meslaktaşını da ekleyen Oates, CEO'ya gönderdiği maili sosyal medya sitesi Reddit’te de göndererek doğruladı.

        Oates, mektubunda gelir eşitsizliğini gündeme getirdi. 7 yıl önce saati 13 dolardan işe başladığını bugün ise saatlik ücret olarak 15 dolar aldığını aktaran Oates "Benim önerim her çalışanın maaşına yıllık 10 bin dolar zam yapılması. Bu saatlik 4.71 dolarlık zam demek. Wells Fargo için bunun yıllık 3 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde küçük bir rakam" dedi.

        60 yaşındaki CEO Stumpf da aslında hayata mütevazi bir başlangıç yaptı. Minnesota'da bir süt çiftliğinde büyüyen Stumpf'ın lise hayatı başarılarla dolu değildi ve çok da parası yoktu. Ancak St Cloud Üniversitesi'ne girmesi ve Minnesota Üniversitesi'nde MBA yapması hayatını değiştirdi.

        Oates'e şu ana kadar CEO'dan bir geri dönüş olmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ